Az utolsó muhikán – Rábás

Báál HáSzulám legidősebb fia, Rabbi Baruch Salom Áslág, “Rábás”, az apja nyomdokaiba lépett. A könyvei pontosan az apja által tanítottak szerint épülnek fel. Ő már egy kissé tovább bontja és finomabban elemzi az apja írásait. Valamelyest megkönnyíti azoknak a magyarázatoknak az érthetőségét, melyeket az apja még a mi nemzedékünkre hagyományozott.

Rábás 1907-ben szültett Varsóban, és az apjával együtt érkezett Izráelbe. Az Apja, csak már miután megházasodott engedte neki, hogy a kiválaszott tanítványokból álló csoporthoz csatlakozhasson, és velük együtt ő is a Rejtett Tant tanulhassa. A tanítást azzal kezdte, hogy apja új tanítványait tanította.

Majd aztán az apja halálát követően magára vállalta az általa is tanult egyedi út terjesztését. A spirituális nagysága és mélysége ellenére, az apjához hasonlóan ő is mindenkor szerény életet élt. Az élete folyamán cipészként, épitkezési munkásként, és tisztviselőként dolgozott. Külsőleg ugyanolyan életet élt mint minden más ember. Azonban a szabadidejéből minden percet a Kabbala tanulásának és tanításának szentelt. Rábás, 1991-ben hunyt el.