13. paragrafus „Mától kezdve, a tanulók megfogadják – tanulmányaikat megelőzően -, hogy megerősítik magukban a Teremtőben való hitet és az Ő útmutatását a jutalmazásban és büntetésben.”

Valójában a tanulás első feladata ebbe az állapotba vetett hiten keresztül vezet. A hit által van meghatározva a díjazás és büntetés. Minél többet tanulok, annál többször próbálom meg elérni az adakozás erejét, úgy, mint egy hitet, mely adakozó.

A magatartásom a szomszédom iránt, egy személy iránt, aki rajtam kívül van, a barátaim iránt (ők mind az én szomszédjaim ebben az esetben) hirtelen megváltozik tanulmányaim során és elkezdhetem őket érezni, ez vezet rá arra, hogy ilyen fajta megközelítés van az egész világcsoportban. Ezt az állapotot követelem a lecke megkezdése előtt, a lecke folyamán, nem különben a lecke végeztével is, mint egy eredmény, amit leckétől kapok. Folyamatosan ellenőrzöm magam annak a reményében, hogy a hozzáállásom a barátaim felé, az egész hatalmas világ Kli felé megváltozzon.

Vajon felfedem-e azokban a belső kapcsolatot, amik bennük létezik, ők talán még mindig nem érzik magukban az egységet, mely szabad szemmel nem látható? De ez létezik, mert a felsőbb erő mindanyjiunkat egy csoportba gyűjtött össze.

De valóban érzem ezt az egységet, ami az emberek között létezik? El kezdem felfedni azt? Amikor ilyen kérdéseket teszek fel, mint ezeket, továbbra is így cselekszem, akkor fogok csatlakozni ehhez az egységhez. Belépek a belső kölcsönös garanciába, ami minden bizonnyal közöttünk jelenik meg. Ezt ott van, megmutathatjuk a gyakorlatban.

Így, a tanulmányaink teljes célja a kezdetek kezdetétől a legvégéig, valamint az egész életem célja általában és minden, amit célként tűzök ki magam elé, az, hogy milyen mértékben lehetek belső részében a csoportnak és hogyan elérem el a kölcsönös garanciát, mindazt, ami ebben létezik. Ezek azt jelentik, hogy felfedezem a bennem felébredő hit fényét és vonzódok a reformáló fényhez.

Így, “a diákok fogadják – tanulmányai előtt -, hogy megerősít magukban ezt” és egész idő alatt ezzel a szándékkal fognak rendelkezni. Valójában, ahogy Baal HaSulam mondta, ez a legfontosabb dolog, ami szükséges a tanuláshoz. Mint, ahogy minden más, amit tanulunk, ez is egy tudomány, egy érzés, mindez támogat minket és segít nekünk folyamatosan egyre mélyebbre hatolnunk a követelésünkben.
Napi leckéből 2012-11-18, Bevezetés a 10 Sefirot Tanulmányba, 13. §