A bűnösök hadd térjenek vissza a hithez

Amennyiben annak érdekében kérsz segítséget, hogy beleolvadhassál a csoportba, és hogy adakozhassál nekik, és hogy rajtuk keresztül adakozhassál a Teremtőnek, akkor ez a teljesen korrekt kérelem annak érdekében, hogy magadra vonzzad a reformáló Fényt.

Mindez egy ilyen kör. Mi célból kérek a Teremtőtől? Annak érdekében hogy adakozhassak Ő neki. Ez nem teljesen tiszta: Odaadnám mindazt amit megkapok? Nem. De a felkészülés az rajtunk múlik. Anélkül, hogy érezném a szenvedést, anélkül hogy , érezném a nyomást mely szükségessé teszi azt hogy kérelemmel forduljak a Teremtőhöz, mindez valójában a te saját erőfeszítésed.

Ez az erőfeszítés nem szabad hogy a rossz, fizikai, állati érzésből fakadjon, annak abból kell származnia, hogy te azt a csoporthoz hasonlítod, a jó dolgokhoz, és ennek alapján haladsz előre. Mindennek nem az állati nyomás oldaláról kell jönnie, amikor az állat egyszerűen elszalad a nyomástól, rossz érzéstől, nem.

Mondjuk azt, hogy bizonyos nyomás, félelem, zavarodottság alatt érzed magadat, de ha te egyszerűen el akarsz attól menekülni, az nem jó. Nekünk arra kell vágyjunk hogy közelebb kerülhessünk a Teremtőhöz, aki mindezt így elrendezte számunkra.

Amennyiben ezt mindannyian így érezzük, akkor lépünk majd előre. Azaz én nem azt kérem Ő tőle, hogy vegye el tőlem a rossz érzést, én azt kérem Ő tőle, hogy azt változtassa jóvá. Ez az, ahogy a személynek imádkoznia kell. Az lett mondva, hogy nekünk nem szabad a bűnösök haláláért imádkoznunk, hanem azért kell imádkoznunk hogy a bűnösök igazakká váljanak.

Reggeli lecke, 2o13 április 2.