A helyes könyörgés, a helyes kérés

A korrekció egyetlen erőforrásból ered, mely irányítja, felülvizsgálja és uralja az egész rendszert. A probléma az, hogyan követeljünk, hogy folyamodjunk kérésért megfelelő módon. Mindez csak akkor lehetséges, amikor egy valódi vágyból folyamodunk kéréssel. Csakis egy valódi dolgot vagyunk képesek, valódi követeléssel kérni.

Ezáltal a kérés úgy van nevezve, hogy “a semmiből”, mely a Malchut Hisszaron-ja, sóvárgása, és a Bina Hisszaron-ja, amikor mindkét Hisszaron egyként olvad össze. A mi Hisszaron-unk az a vágy, hogy megkapjuk a Bina erejét, az adakozás erejét.

Hogyan képzelhetjük el mindezt? Csak, úgy amikor megpróbálunk egységre lépni, és közben meglátjuk, hogy képtelenek vagyunk minderre. Honnan kaphatunk egy ilyen Hisszaron-t?

“Mindenkinek segítenie kell barátját”, amikor mindenki átadja ezzel kapcsolatos “vírusát” barátjának. Amikor megkapjuk az egységre vonatkozó közös vágyat, és amikor látjuk, hogy képtelenek vagyunk minderre, akkor már van mivel dolgoznunk.

Akkor elérjük a valós “többség imája”-t, és akkor ez a kérés, Hisszaron kiérdemli a Fényt. Léteznie kell egy csoport Hisszaron-nak a csoport erejéért. És amekkora mértékben csak lehetséges, ehhez hozzá kell adnunk azt, hogy “annak érdekében, hogy felfedjük a Teremtő, és Ő neki elégedettséget okozzunk”. Próbáljuk meg ezt.

2o12. december 4.-i reggeli leckéből