A Teremtő által van irányítva

A Teremtő által van irányítva

Azt hiszem, hogy ez a kongresszus megmutatta mindenkinek, hogy közelebb vagyunk egymáshoz, hogy a csoportok közelebb kerültek, hogy az emberek közelebb kerültek, és hogy nincs választásuk: vagy közelebb mozdulnak ehhez a közelséghez, vagy elhagynak minket.

Hamarosan meglátjuk majd, hogy lesznek olyanok akik jönnek hozzánk hatalmas boldogsággal, és lesznek olyanok akik itt hagynak minket emiatt. Ez egy próbatétel lesz. Mindent, amit éreznünk kell,  fel kell fognunk,  ez azt jelenti, hogy a személynek minden egyes pillanatban le kell ellenőriznie magát, hogy megnézze, hogyan viszonyul ahhoz a világhoz, melyet a Teremtő hozott létre.

Hogy vajon tudatában vagyok-e, annak hogy a Teremtő irányítja a világot? Hogy vajon úgy érzékelem-e a világot, hogy arra a tényre koncentrálok minden egyes pillanatban hogy a Teremtő uralja azt, és akkor végre felfedezem a Teremtőt azon belül?

Másrészt a világ rejtettségben van, és ugyanakkor az a Teremtő felfedését szolgálja. Azaz Ő rejtve van mivel én nem fedeztem Őt fel, és amikor én nem fedezem Őt fel, de megpróbálom Őt felfedezni, megpróbálok ezzel azonosulni, és elfogadni mindent abban a formában hogy “Ő Jó aki csak Jót cselekszik”, és “Nincsen más Rajta kívül”.

Ilyen módon én felfogom ezt a rejtettséget és a világ rejtettsége felfedezéssé változik. Emlékezzünk arra, hogy a szavak ugyanazok maradnak később is, de egyre tisztábbá válnak számunkra, mivel nincsenek szavak a spirituális világban. Sőt még tiltás is van azon hogy mi az ami átadható és mi nem. Fel kell fogjuk hogy a tanár egy személyben mentor is, és neki végre kell hajtania küldetését, neki meg kell felelnie pozíciójának.

Reggeli lecke 2o12. december 11. (Shabbat Lap 2o12.  december 14.)