Csak ne engedjük magunknak, hogy elváljunk attól, hogy “Nincsen más Rajta kívül”.

Meg kell, próbáljuk minden erőnkkel azt, hogy állandóan megmaradjunk a “Nincsen más Rajta kívül” állapotában, hogy mindezt megtartsuk bármely lehetséges helyzetben, egyszerűen ne hagyjuk el ezt a gondolatot. Néha nem sikerült nekem ezt megtennem (mondja Rav) és akkor megittam egy fél pohár whiskyt, hogy egy kicsit lenyugodjak.

Lehet hogy egy úgy tűnik, mintha el akartam volna a helyzettől menekülni, de a legfontosabb az hogy nem hagyjuk el ezt a gondolatot. Mindez egy játék. Mindez Ő tőle jön. Most mi hozzá adhatjuk ezt ahhoz a gondolathoz mely Ő tőle jön: mindez olyan mint egy vasdrót, mely engem Ő hozzá köt, miért, honnan jön ez, hogy én hogyan reagálok minderre, hogy én mit teszek, mindez Ő tőle jön.

Tennem kell valamit, hogy ez a drót ne legyen elvágva, ne szakadjak el Ő tőle, például rohanjak a csoporthoz, ha már előtte nem voltam amúgy is ott, hívjak fel valakit, vagy igyak whiskyt mint Rav, mindenfajta cselekedeteket kell végrehajtanom hogy a gondolat megmaradjon Ő vele kapcsolatban.

Esetleg bevehetek egy nyugtatót, vagy altatót, de nem engedhetem meg magamnak azt hogy eltávolodjak attól a gondolattól, ténytől, hogy mindez a “Nincsen más Rajta kívül”-től származik, és ez a legfontosabb prioritás.

És utána különböző definíciókat kell hogy hozzáadjak ahhoz a gondolathoz hogy “Nincsen más Rajta kívül”, és mindezt folytatnom kell mindaddig amíg képessé nem válok arra hogy igazoljak minden a legrosszabb állapottól a legjobbig. Még akkor is ha elkerülhetném mindezt, nem teszem ezt.

Ilyen módon elkezdem látni, hogy ez mekkora mértékben korrigál engem. Mint ahogy most mondtad, Istennek hála, soha nem szűkölködünk akadályokban. valóban azt kell hogy mondjuk, “Köszönet az Istennek”, nekünk ugyanúgy köszönetet kell mondanunk a rosszért, mint ahogy köszönetet mondunk a jóért, és akkor valóban úgy érezzük majd hogy mi csak a jót érdemeltük meg. És akkor ez nem Hasszadim, ez egyszerűen a módja annak ahogy felfedjük a Teremtőt.

Reggeli lecke, 2o13. március 27.