Ezt nevezzük lenullázásnak

Vajon a lenullázás azt jelenti, hogy teljesen kitörlöm magamat?

A lenullázás azt jelenti, hogy bár hatalmas megszerzés iránti vágyam van, hajlandó vagyok úgy dolgozni, hogy semmit sem kapok cserébe. Tele vagyok gyűlölettel, szenvedéllyel, büszkeséggel, én akarok lenni a király. Eljövök a kastélyhoz és hűségesen szolgálni akarok ott, és valóban képes vagyok arra, hogy ott bármilyen munkát elvégezzek. Egyszerűen nincs olyan munka, amit ne lennék képes elvégezni.

Ehelyett azt mondják nekem, hogy menjek el padlót felmosni egy Isten háta mögötti vidékre. Ennyi. Húsz évbe telik, míg oda eljutok, és még egyszer húsz évbe telik, míg visszatérhetek, hogy jelentést tehessek munkámról. Az egész életem eltelik ily módon, de ez nem zavar, legalább ennyit megtehetek. A király nem fog tudni, rólam, a miniszterek semmit sem mondanak majd erről neki. Nem mondják majd el, hogy én valamilyen munkát végzek neki.

Semmilyen más munkát nem tudunk most neked adni. és te boldogan elfogadod az állást, és teljes lelkedet belefekteted annak elvégzésébe, hogy a padlót mosod, Isten tudja hol, míg a Királynak fogalma sincs arról, hogy te mit csinálsz, és a miniszterek sem beszélnek rólad . Ez nem azt jelenti, hogy te lenullázod megszerzés iránti vágyadat, a követelésedet nullázod le.

Mi képtelenek vagyunk a megszerzés iránti vágyat, annak vastagságát lenullázni. Ez a vastagság nem tisztul meg, tűnik el, az csak emelkedik meg süllyed a Teremtő programjának megfelelően mindenki számára egyénileg, és kollektívan mindannyiunknak. De az nem tűnik el, tisztul meg, hanem újra és újra megjelenik.

Reggeli lecke 2o13. február 4.