A Teremtő felfedésének formulája

Shabbat Lap 2o13 május 17.

Hogyan viszonyuljak barátaimhoz? Egy nagyon egyszerű feltétel létezik: én, a csoport, és a Teremtő. Mint matematikában ebben az egyenletben csak egy ismeretlen létezik, hogyan vagyok képes Őt megtalálni? Én a csoporthoz fordulok, és ott építem fel a Teremtő, az adakozás, a pozitív attitűd képmását. És akkor a csoport válik a szenzorrá mely felfedi a Teremtőt és a Teremtő a csoporton belül jelenik meg. Én nem tudom, hogyan viszonyuljak a csoporthoz, és, hogyan lássam a Teremtőt minden egyes barát mögött. Akkor a Teremtőhöz fordulok, és kérem mutassa meg nekem, hogy viszonyuljak megfelelően a barátokhoz. Mindig két ismert komponensre van szükségem ahhoz, hogy a harmadikat kiszámolhassuk.

A tudományos kutatás így történik. A mi esetünkben amikor arról van szó, hogy forduljak a barátokhoz, hogyan bánjak velük, az igazság az, hogy én mindezt nem tudom. nekem mindezt már előre tudnom kell, meg kell értenem, hogy én ezt nem tudom, hiszen formám ellentétes a spirituális formával.

Ezáltal mindez rejtve van előttem. Azonban amennyiben elkezdem elképzelni hogy én mindezt tudom és érzem, akkor csak még jobban összezavarodom, mivel én semmi spirituálissal nem rendelkezem a szívben található ponton túl. Ezáltal a Teremtőhöz kell hogy forduljak annak érdekében hogy megtudjam, hogyan viselkedjek a barátokkal. De én nem tudom ki is Ő, mi is Ő. Azt sem tudom hogyan kérjek helyesen, hogy irányozzam magamat be a korrekt módon, hogy forduljak megfelelő módon a barátokhoz.

Annak érdekében, hogy megtalálhassam a Teremtőt a csoporton belül, én pontosan és precízen egy olyan attitűdöt építek, amit a kabbalisták javasolnak számomra. Én semmi nem értek még abból, azt sem tudom mi helyes és mi nem, ezáltal nem szabad se jobbra se balra letérnem a kabbalisták által javasolt útról. Én nem akarok okosabbá válni, egy egyszerűen, eszetlenül végrehajtom az utasításokat, és akkor fedezem fel a Teremtőt a csoporton belül.

Hogyan lehetek képes egy lépéssel előrébb lépni? Még azt sem tudom ki vagyok, így az a vágyam, hogy a teremtőt a csoporton belül felfedjem segít majd engem abban, hogy megértsem saját magamat. Ily módon dolgozunk állandóan ezzel a három változóval. Semmi mással nem rendelkezünk.

A New Jersey kongresszus 2. workshopjából, 2o13. május 1o.