“A Többség Imája”

Reggeli lecke felkészülés 2013. május 31.

Rabash Szociális Írások

Rabash cikk melyből az idézet való: “A Többség Imája”

Azok az emberek, akik rendelkeznek egy belső követeléssel, akik képtelenek elfogadni azt az állapotot melyben vannak, mivel nem látnak semmi haladást az Isten munkájában (…) Látják, hogy hiányzik számukra szeretet és Dvekut (összeolvadás), és nem érzik az életet a Tórában, vagy nem tudják, hogyan találjanak tanácsot lelkük számára, hogy elkezdjék érezni mindazt szerveiken keresztül, ahogy azt, a szöveg mondja nekünk.

A tanács erre az, hogy a teljes kollektíva, közösség számára kérjenek. Más szóval mindaz, amit a személy érez, hogy neki hiánya van és ezért beteljesülést kér, neki nem szabad azt mondania, hogy ő egy kivételes személy, azaz hogy ő többet érdemel, mint amivel a kollektíva rendelkezik. Ehelyett, “Én nemzetemen belül lakozom”, azaz én az egész kollektíva számára kérek, mivel egy olyan állapothoz akarok eljutni, amikor már egyáltalán nem törődök magammal, csak az érdekel, hogy a Teremtő bennem találja meg elégedettségét vagy azt másokban leli.

Más szóval a személy azt kéri a Teremtőtől, hogy adjon neki egy olyan megértést, mely úgy van nevezve, “teljesen a Teremtő érdekében”. Ez azt jelenti, hogy ő bizonyos lehessen abban, hogy nem csapja be magát azzal, hogy ő a Teremtőnek akar adakozni (…) Ennél fogva a kollektíváért imádkozik, értük kér.

ford: H Zs