Tisztázások a Tízes Csoportokban

Shabbat Lap 2o13 május 17.

“Egy Ember Egy Szívvel” az a kép melyet a tízes csoportokban készítünk. Egy olyan embernek kell létrejönnie mely egyetlen szívvel létezik. Azaz az összes vágy egyetlen vággyá válik, egyenesen a Teremtő felé. Nekünk mindent a tízes csoportokon belül kell koncentrálnunk, és utána szélesebb körökben majd, és ily módon formázzuk majd meg a Teremtő felfedését. Ebből áll teljes munkánk. Erre kell koncentráljunk.

A tízes csoportok aktuális munkája megmutatja majd nekünk mi is az, ami hiányzik annak érdekében, hogy elnyerjük azt az érzést, hogy mindannyian együtt vagyunk, hogy létezik egy bizonyos általános szellemiség, egy közös vágy, ahol én beolvadok a barátok közé. És semmi más nem létezik ezen az egyetlen szíven kívül oly mértékben, hogy én elkezdem azt látni, hogy az egész valóság, ez az egész világ valójában csak felületes, csak egy illúzió.

És én felfedem ezt a szívet, felfedem azt a tényt, hogy mindez már létezik, és nekünk mindazt csak fel kell fedeznünk.  Amennyiben még erősebben próbálkozunk, akkor ezen belül felfedezzük a Teremtő is. Az lett mondva, hogy már minden létezik, és nekünk azt csak fel kell fednünk. Mi semmit sem építünk, mi egyszerűen felfedezünk az összeolvadás pontján keresztül.  Amennyiben helyesen dolgozunk, mi naponta érezzük majd, hogy mi az ami még mindig hiányzik, és mi az amit még hozzá kell adnunk.

A Shávout Ünnepe alatt tartott étkezés során,  2o13. május 15.