A személy képtelen saját magát megmenteni

Minden azon a mértéken múlik amekkora mértékben magasra értékeljük egymást, és segítjük egymást, mivel “a személynek segítenie kell felebarátját”.

Mindez csak ilyen módon történhet, mivel “a személy képtelen saját magát megmenteni”, de képes egy másikat megmenteni. Ő egy nagy szívességet tesz barátjának amikor eljátssza neki a nagyságot, fontosságot, a felébresztést, és állandóan odafigyel a másikra. Ezek a dolgok egyáltalán nem függnek a másikon, hogy a másik mit is tesz. De a személy képes ezt a másiknak átadni, azaz képes megadni a másiknak azt az érzést hogy minden rendben van vele, hogy ő boldogsággal van tele, hogy ő felmagasztosítja a célt a másik számára, hogy a cél valóban beteljesíti őt.

Amennyiben ő ezt folytonosan teszi, és megérti hogy elkötelezettsége abból áll, hogy magát ilyen formában mutassa a csoport felé, akkor erőfeszítéseinek megfelelően képes a többieket felébreszteni a körbevevő fény által mely rajta keresztül átfolyik a barátaihoz. Ezáltal ő maga és kiérdemli azt. A csoportban mindenkinek elsősorban magasztos hangulatot kell nyújtania a cél felé való haladás érdekében.

Reggeli lecke, 2o13. június 4.

ford: H Zs