“Te körbevettél engem előröl hátulról”

Reggeli lecke felkészülés (április 14.-i felvétel)

Báál HaSzulám cikk: “Te körbevettél engem előröl, hátulról”

Te körbevettél engem előröl, hátulról, azaz a Teremtő arcának felfedése és fedettsége. Mindez azért van valójában “Az Ő királysága uralkodik mindenek felett”, és végül minden visszatér majd eredetéhez, mivel nem létezik olyan tér melyből Ő hiányozna. De a különbség abban van, hogy mindez jelen időben vagy jövő időben értendő-e, mivel az, aki összeköti, a két világot felfedezi az Ő öltözetét a jelenben: hogy mindaz, ami történik az az Istenség felfedésére szolgáló öltözet.

És mindez jelen időnek számít, azaz hogy még most is Ő királyi öltözetben jön elő, és nyilvánvalóan megmutatja, hogy a lovas nincs alá rendelve a lónak. De bár úgy tűnik, mintha a ló vezetné a lovast, az igazság az, hogy a ló bármilyen mozdulatra csak a lovas kantárjának és kantárfejének érzete által van provokálva. És ez van úgy nevezve, hogy “az Istenség helyzetének felépítése”, és úgy is van nevezve, hogy “arctól az archoz”.

De az. aki, még nem jutott el oda, hogy összes mozdulatait csak a Teremtőhöz rendelje, és a ló még nem egyenlíti ki mozdulatait a lovas kantárjával és kantárfejével, hanem éppen ellenkezőleg tűnik számára, mintha a szolgálólány uralkodna az úrnő felett, ez van “hátulsó”-nak nevezve. Ezáltal nem szabad arra gondolnod, hogy te eltávolodsz a szentségtől (…) “Mivel az, aki ki van tiltva, ne váljon egy kitaszított abból”. És minden egyes kerék úgy fordul, hogy elérje a szentséget, eredetét. Ennél fogva bár úgy tűnik, most mintha a ló vezetné a lovast nyers vágyán keresztül, ez nem így van. A lovas az, aki a lovat végcélja felé vezeti. Azonban mindez a jelenben nem nyilvánvaló, hanem csak a jövőben válik majd tisztává. Ennél fogva ily módon is létezik kapcsolat, de az egyelőre hát a háthoz, azaz nem a felkészítő vagy a felkészített akarata alapján.

ford: H Zs