Idézet Báál HaSzulám 38. leveléből

Reggeli felkészülés 2013, július 2.

Idézet Báál HaSzulám 38. leveléből

Siess és töltsd időd nagy részét azzal, hogy felkészítsed testedet, hogy erőt és bátorságot gyűjtsél, mint “az ökör a vonáshoz és a szamár a teherhez”. Ne vesztegess el egyetlen percet sem, mivel “az út hosszú, és a szükséges táplálék kevés”.

(…) De a legfontosabb a kemény munka, azaz, hogy arra sóvárogjunk, hogyan dolgozhatunk keményen az Ő munkájában, mivel az egyszerű, szokványos munka egyáltalán nem számít, csak azok a részek számítanak, melyek többek a megszokottnál, ezek vannak “kemény munka”-nak, nevezve.

Ez olyan, mint az a személy, akinek naponta fél kiló kenyeret kell ennie ahhoz, hogy kielégítse étvágyát. A teljes étkezés nem érdemli ki azt a kifejezést, hogy “kielégítő étkezés”, kivéve a legutolsó falatot. Az a legutolsó falat, bármilyen kicsi is legyen az, határozza meg az ételt, mint kielégítő.

Hasonlóan minden szolgálatból, a Teremtő csak azokat a “falatokat” veszi magához, melyek a megszokotton túl vannak, és azok lesznek azon betűk és Kelim (edények), melyekben az Ő arca fénye megkapható.

ford: H Zs