2013. júlus 29. – Napi Cikk

Reggeli felkészülés

Báál HaSzulám, Shamati 8. cikkből, “Mi a különbség a Szentség Árnyéka és a Szitra Achra (Másik Oldal) Árnyéka között?”

Írva van, “Annak árnyékában szívesen ülök, és gyümölcse édes ízt adott a szájpadlásomnak”. Más szóval a személy azt mondja, hogy mindazok a rejtettségek és szenvedések melyeket érez, azért vannak, mivel a Teremtő küldte azokat a helyzeteket számára, hogy a személy képes lehessen értelem felett dolgozni.

Amikor a személynek meg van az ereje arra, hogy ezt mondja, azaz hogy azt mondja, hogy mindezt a Teremtő okozta, az a személy hasznára szolgál. Ez azt jelenti, hogy ennek segítségével a személy képes eljutni oda, hogy az adakozás érdekében dolgozzon saját érdeke helyett. Akkor a személy megérti, azaz hisz abban, hogy a Teremtő kifejezetten ezt a munkát élvezi, mely kizárólag az értelem feletti hitre épül.

Ebből az következik, hogy a személy nem azért imádkozik a Teremtőhöz, hogy a világból az árnyékok eltűnjenek. Ehelyett a személy azt mondja, “Látom, hogy a Teremtő azt akarja, hogy én Őt ilyen módon szolgáljam, teljesen értelem felett”.

Azaz mindenben, amit a személy cselekszik, azt mondja, “Az , természetes, hogy a Teremtő élvezi ezt a munkát, akkor mit érdekelne engem, hogy én az arc rejtettségének állapotában dolgozom?”

Mivel a személy az adakozás érdekében akar dolgozni. azaz, hogy a Teremtő kapjon abból élvezetet, ennél fogva nem hagyja abba ezt a munkát (…) Ehelyett megadja magát a Teremtő vezetésének, azaz teljes szívével elfogadja, bármilyen módon is akarja a Teremtő saját létezését a munka során a személlyel éreztetni. Mindez azért van, mivel a személyt nem érdekli, hogy mi az ami neki, saját magának okoz örömöt, hanem csakis az érdekli mi az ami a Teremtőnek okoz örömöt. Ezáltal az árnyék életet hoz számára.

Ez van úgy nevezve, “Annak árnyéka alatt szívesen ülök”, azaz a személy olyan állapotra vágyakozik, amikor képes bármilyen módon saját értelme felé emelkedni.

ford: H Zs