“Mi a különbség a Mag, Esszencia, és Hozzáadott Bőség között?”

Felkészülés a reggeli leckére, 2013 július 31.

Báál HaSzulám, Shamati 127, “Mi a különbség a Mag, Esszencia, és Hozzáadott Bőség között?”

A Malchut nem rendelkezik többel mint egy ponttal, egy fekete ponttal melyben nem található fehérség.

És amennyiben a személy elfogadja ezt a pontot magként, és nem pedig valami fölösleges dologként melytől meg akarna szabadulni, sőt mi több mindazt díszítésként fogadja el, akkor az úgy van nevezve, hogy “egy csinos lakóhely a személy szívében”. Mindez azért van mert a személy nem panaszkodik ezen szolgálat miatt, hanem azt szükségessé teszi maga számára. Ez van úgy nevezve, hogy “Az Istenség kiemelése a porból”. És amikor a személy az alapot esszenciálisnak tartja meg, soha nem zuhanhat le szintjéről, mivel nincsen távozás az esszenciából.

És amikor a személy magára veszi azt hogy fekete pontként dolgozzon, még a világ legnagyobb sötétségében is, a Szent Istenség azt mondja, “Nem létezik olyan hely, ahol elrejtőzhetnék tőled”. Ennél fogva, “Én Ő hozzá kötöttem magamat egyetlen csomóval”, “és soha nem leszek leválasztva onnan”. Emiatt számára a Dvekut (összeolvadás) soha nem szűnik meg.

És amennyiben bármilyen ragyogás, mely “hozzáadás”-nak, van nevezve, érkezik hozzá Felülről, ő azt egy oly módon fogadja el, hogy “elkerülhetetlen és nem szándékos”, mivel az a Kibocsátótól érkezik, anélkül hogy azt az alsó kérte volna.

És ez a jelentése annak, hogy “Én fekete vagyok, de helyes”, mivel amennyiben te elfogadod ezt a feketeséged, meglátod majd hogy én helyes vagyok.

ford: H Zs