A próbatétel a csoportban történik

Leellenőrizhetem a teljes félelemtől való remegésemet a csoporton belül, hogy vajon gondoskodom-e mindenkiről, és vajon csak rájuk gondolok-e? vajon teljes gondoskodásom valóban csakis arról szól hogy adakozzak nekik? Vajon közelebb hozom-e őket magamhoz? Vajon gondoskodom-e az egyenlőségről, az egységről? Vajon úgy viszonyulok-e hozzájuk mint apa gyermekeihez, amikor az apa “kisebbé” válik, térdre ereszkedik annak érdekében hogy gondoskodjon róluk, mivel ők az “urak” számára, és az ő vágyaik határozzák meg az apa összes cselekedetét?
Ez az, ahogy mindenkinek cselekednie kell, ahogy azt Báál HaSzulám elmagyarázza számunkra az “Arvut, Kölcsönös Garancia” cikkében, és nekünk így kell dolgoznunk. Akkor gondoskodásunk kilép a materiális keretek közül, és behatol a spirituális térbe, amikor a fények elkezdenek működni rajtunk keresztül, és mi a gyakorlatban megvalósítjuk a Kabbala bölcseletének módszerét.
Ennek oka az hogy az egész világ a lelkünk részeiből lett felépítve. És nincs más választásunk mint az hogy leellenőrizzük ezeket az edényeket a felénk érkező fény segítségével. és akkor ezek az edények elkezdenek majd rohanni felénk, csatlakozni akarnak majd hozzánk, érzik majd hogy rendelkezünk a számukra szükséges megtöltéssel ahhoz a száműzetéshez képes melyben most találják magukat. Az ilyen munka a helyes munka.
 
Reggeli lecke, 2o13 október 1.