Együtt cselekedve

Először is fel kell, hogy készítsétek magatokat arra, hogy olyan emberekkel hozzatok létre kapcsolatot akik lelketek részei. Meg kell, hogy értsed, hogy a fény rajtatok keresztül folyik, a csoport központján keresztül.

Ti azt fentről kapjátok meg, ezen melegség, a többiek felé való helyes hozzáállás az az mely feltölt titeket. És a többiek valós állapota nem számít, esetleg az teljesen ellentétes azzal amit te elvársz, és ők el akarnak törölni téged, mivel ez az ő tulajdonságaik lenyomata. Néha barátságos hallgatósággal találkoztok.

Mindez nem véletlen hogy téged felülről odavezettek, ez a te külső analízised. És néha megmutatják nektek, hogy mennyire mocskosak és ellentétesek vagytok velük, és mindenkihez jól kell, hogy hozzáálljatok, és meg kell, próbáljátok őket megpuhítani, és meg kell, mutassátok azt a személyt akik valóban vagytok.

Mit tesznek az emberek amikor egy ismeretlen közönséggel állnak szemben? Adnak nektek egy névkártyát és megkérdezik, hogy vagytok, és akkor ily módon elkezditek egymást megismerni. Én itt most nem egy üzleti tárgyalásról beszélek, egy olyan találkozóról beszélek ahol mindenki ismeri egymást. Mit jelent az, hogy “ismerik egymást”?

Azt jelenti amikor el kell. hogy magyarázzátok nekik kik is vagytok, és mindezt olyan módon kell, megtenned, hogy az ne hangozzon misztikusnak, valahogy ködösnek, furcsának, és ráadásul esetleg számukra elfogadhatatlannak. Nem, mindezt  olyan módon kell elmagyaráznotok nekik, hogy ők megértsék ti a szívetek mélyéről beszéltek. Miután egy pár percet azzal töltöttetek, hogy elmagyaráztátok kik is vagytok, azzal folytassátok, hogy elmagyarázzátok mi az oka annak, hogy velük kapcsolatba léptetek.

“Én azért akartam veletek találkozni, hogy javíthassunk azokon a problémákon melyek a ti és a mi utunkban állnak, mely mindannyiunknak szenvedést okoz. Mi minderre képtelenek vagyunk nélkületek, míg ti is képtelenek vagytok erre  nélkülünk. Ennél fogva felkérünk titeket arra, hogy próbáljuk meg a megoldást együtt keresni”. legalább ezt a két dolgot beléjük kell, hogy ültessétek, és akkor minden rendben lesz.

Reggeli lecke, 2013 október 11.

Október 18-i Shabbat lapról.

ford: Dr Herman Zsolt

Sz I