Az „Eltávolodás a gonosztól” feladat

Az „Eltávolodás a gonosztól” feladat

 

Figyelmet kell „fordítanunk „a gonosztól való eltávolodásra,” hogy megtarthassuk a kétszeres  szövetséget.

 

•             Szövetség a „szemek” ellenőrzésére, amely arra vonatkozik, hogy tartsuk távol magunkat attól, hogy a nőkre megszerzési vággyal tekintsünk.

•             Szövetség a „nyelv” ellenőrzésére, azaz arra, hogy a szánkban megkülönböztessük az igazságot és a hazugságot.

 

A valódi megoldás a belső szerénységben rejlik.

 

Kedves Barátaink!

 

Mi be akarjuk tartani a Kabbalisták tanácsait és ezért szeretnénk végrehajtani az „eltávolodás a gonosztól” feladatát, az elkövetkező két hétben.

 

•             A férfiak távol tartják magukat attól, hogy megszerzési vággyal tekintsenek a nőkre,

•             A nők távol tartják magukat a pletykálkodástól.   (Azaz, egy harmadik személy „kibeszélésétől”)

 

Ez a feladat, a belső gondolatainkban kíván erőfeszítéseket, és a gyakorlat maga nem vonatkozik a bensőséges kapcsolatainkra, csak az úgynevezett külső edényeinkre, tehát ez egy olyan külső munka, amely nem kapcsolódik fizikai tevékenységhez.

 

Ez a feladat segít felismernünk, hogy a Teremtő hogyan játszik velünk minden egyes pillanatban, és ad lehetőséget az Ő elérésére. Ezen a módon gyűjtünk tapasztalatot, az idegen gondolatokkal való bánásmódra, azaz nem eltöröljük őket, hanem föléjük emelkedünk.

 

A feladat végrehajtására vonatkozó kölcsönös ígéretünk segít abban, hogy soha nem feledkezzünk meg arról, hogy a Teremtő partnereivé kell válnunk..

 

Valamennyi barát ígéretet tesz a csoportnak, hogy uralkodni fog az idegen gondolatokon. Együtt küzdünk az idegen képzetek támadása ellen, és ezt a közös erőt fogjuk az oldalunkra állítani.

 

Ez egy elkötelezettséget jelent a nők és a férfiak számára. Azt várjuk mindenkitől, aki hozzánk tartozik, hogy a belső fókuszt megtartva csatlakozik a közös erőfeszítéshez, és megtalálja az irányítását ennek az erőfeszítésnek a csoport középpontjában.

 

Mindenkit kérünk arra is, hogy készüljön kérdésekkel a feladat végrehajtásával kapcsolatosan, mert, ahogy Baal HaSulam írta: „A Teremtő tudja, hogy hű szolgája a legmagasztosabb bölcsességet tárja fel a legegyszerűbb feladatban is.”

ford: KN