Napi szándék 2014-12-12

Az örök Könyv Titka 

Első fejezet: “Kezdetben” (Teremtés, Beresheet)

“Kezdetben Isten megteremtette az eget és a földet. A föld formátlan volt és üres és sötétség uralkodott a mélység felszíne felett, és Isten Szelleme lebegett a vizek felszíne felett.”

Ezeknek a szavaknak az interpretációja szó szerint szikrát gyújt az elmében, arra vonatkozólag, hogy a Teremtő milyen lehet, hogy „mozog,””beszél,””lát”… Határtalan tere van itt a fantáziának, amikor vizekről, sötétségről, a mélység felszínéről beszélhetünk…

De kinek van szüksége ezekre a fantáziálásokra? Azoknak, akik a fizikai világunk csapdájába estek, akik tanulni akarnak, nem beteljesedni, akik szeretik az ellentmondásokat és a vitákat, különösen, ha van valaki körülöttük, aki figyel rájuk.

Ha valaki megelégszik ennek a világnak az örömeivel, akkor rajta, élvezze a zenét, a művészetet, és más élvezeteit világunknak. Azonban ha valaki a spirituális világot akarja elérni, akkor valami teljesen mással kell foglalkoznia – és a Teremtőre lesz szüksége.

Ha valaki válaszokat akar kapni azokra a kérdésekre, melyek nem hagyják nyugton egy percre sem, ha tudni szeretné, miért született meg, mi a célja ennek a hatalmas, üres világmindenségnek, amelyben élünk, ez mind egy dolgot jelent: hogy addig nem lesz nyugta az embernek, amíg le nem hatol a lelke mélyén rejtőző misztériumok legaljára.

Ha pedig ez a helyzet, akkor ez teljesen más történet. Ez azt jelenti ugyanis, hogy az ember máris elkezdett emelkedni a spirituális létrán….

Napi Szándékot küldte: Kaszás Nándor