Napi szándék 2014-12-26

Kérdés:

A spirituális létrán fel tud mászni valaki a tetejéig, és mi történik azokkal, akik nem tudnak?

Válasz:

Mindenkinek szükséges és kell majd, hogy egyensúlyba kerüljön, harmóniába a természettel, a Teremtővel és a többiekkel. Mindenkinek!

Mi történik azokkal akik nem akarják ezt? A természet betegségek által fogja őket a boldogtalanságba taszítani és büntetni fogja őket, addig amíg ezt nem fogják akarni. Meg lesznek büntetve, nincs védelem ellene. Aztán a személy meg fogja kérdezni magától: Miért történik mindez? Miért esik meg ez velem? Mit csinálok rosszul? Ugyanis a fenyítés által lesznek tanítva ők folyamatosan.

Ezért ő elkezd gyorsabban tanulni, hogy megértse mindezt, hogy a Kabbala létezik egy vagy két csapás után és ne száz vagy kétszáz után. Elvileg ez semmi több, ez csak egyszerűen segít megérteni, hogy mi a probléma az életünkben és hogyan tudjuk megváltoztatni azt.

http://laitman.hu/?p=12216

Küldte: Bertók Tímea

A szellemiség a töréssel kezdődik

 

Kérdés:

Az  “áldás” a Bina ereje Fentről jön s felemeli a lelkeket. Az “áldás” fogalma vonatkozik a társakra és a lekek kapcsolatára is?

Válasz:

Nem, a társak és lelkeik közt csak támogatás van, én nem adhatok másnak adás-készséget. Csak támogathatom, amíg Fentről meg nem kapja, mert ott van a javítás és erő forrása.

De a társ segítségére szükség van a közös vágy (a M-a-N, a női vizek) létrehozásához s a kölcsönös felelősséghez és a teremtő adó-készségének feltárásához, mert enélkül nem kérhetem a jívítást a Teremtőtől. Belőlem magamból hiányzik a vágy, hogy Hozzá forduljak. Ez a vágy, ez a hiány akkor alakul ki, amikor látom, hogy feltárul a kapcsolati hiány köztem és a társam között.

Tehát nem marad más, fel kell tárnunk a köztünk lévő állapotokat és javítás felé kell emelni ezeket. Hogy ez megtörténjen, fel kell ismernem, hogy mi az, ami rossz ezekben a helyzetekben, érzékelnem kell  milyen életbevágó jónak tekinteni őket, s el kell érni a hit erejét, bízni kell, hogy képes leszek kétség nélkül könyörögni ezért, hogy megvan Kihez forduljak és megvan a csoport támogatása.

Ám csak akkor megy ez, ha a csoport erejével forulok felé kéréssel, nem a magam erejével.  Csak ha a csoport támogat és feltárjuk a kapcsolat hiányát magunk közt, a törést közöttünk, s akkor felhasználom a támogatást is meg a törést is. Más szóval a javítás elérésére használom a támogatást, a negatívumokkal együtt és ezzel fordulok a teremtőhöz.

Tehát mindegyikünk személyesen kér, de minden kérés a kölcsönös felelősség megtörésének feltárásából vett erővel kell induljon. És a két erő (a támogatás és a törés) együtt emelei fel a kérést a Teremtőig.

Ez a kérés, amit  nevezünk “MAN”-nak(Mayin NukvinNukva vizeinek). A támogatás és kölkcsönös segítség ereje van benne, amit ki akarnak fejezni egym ásnak, és a törés kijavításának vágya, ami szándékosan lett így rendezve a teremtő által. Kiderül, hogy épp a törés az, ami a szellemiséghez (a testetlenséghez) köt minket, mert a kölcsönös támogatás már oda van kötve és a törés az ebben a kapcsolatban tárul fel éppen.

Tehát a MAN ereje a kölkcsönös segítség, amit ki akarnak fejezni egym ásnak. De ott van még a Nukva, ami a kapcsolat törése, ahol nincs igazi ádás. Ez működik, mert minden megvan, ami kell, hogy a Teremtőhöt forduljanak.

Semmi anyagi nem tartozik a kijavításhoz (tikkun), a szellemiséghez, a töréshez. Először nincs semmi szellemink, amit ki kéne javítani, mert a megtört kapcsolatunk feltárása nélkül nincs semmi, amivel dolgozhatnánk. A szellem ott kezdődik, ahol láthatóvá válik a törés.

http://laitman.hu/?p=4761

Küldte: Búzás Tímea

 

Ne kérjük a gonosz megölését

Posted on 2010.10.02. at 01:22

Kérdés:

Hogy maradhatok meg a célra irányulva, ha van valami fizikális problémám, mely állandóan eltereli a figyelmemet?

Válaszom:

Vannak különböző helyzetek. Minden személynek vannak néha testi, vagy érzelmi problémái, aggodalmai, félelmei. A Teremtő a személyhez fordul, és mindezeket a problémákat Ő küldi annak érdekében, hogy felébressze őt.

Teljesen mindegy milyen helyzetben van a személy. Az ő teljes állapotát teljességében a Teremtőtől kapja, és neki a Teremtőhöz kell viszonyulnia az adott állapotból. A személynek azt is meg kell értenie, hogy ha egészségügyi problémái vannak, akkor orvoshoz kell fordulnia, hogy ha a jövedelmével vannak gondjai, akkor munkát vagy más munkát kell keresnie, és így tovább.

Azonban teljességében ha a problémák megoldódnak az csak azért következik be, mert a személynek már egy másik állapotban, helyzetben kell lennie előrehaladása érdekében. Minden egyes állapot a helyes állapot a további előhaladás céljából. Mégis a személynek úgy kell ehhez hozzáállnia hogy korrigálja az adott állapotot, mintha az egy teljes kép lenne, mind a spirituális, mind a korporeális oldalról.

Tiltott számunkra az, hogy a világot két részre osszuk, mint “ez az enyém, ez pedig a Teremtőé”. Nem létezik olyan, hogy “Most én az üzletemen dolgozom kicsit, és korporeális problémáimmal foglalkozom. És utána majd Hozzá fordulok, adományt adok, köszönetet mondok Istennek, és akkor tisztázom helyzetemet”. Ha mi a szándékok korrekciójáról beszélünk, akkor egyetlen szabad pillanatunk sincsen. Állandóan kérelemmel kell fordulnunk a Teremtőhöz, minden helyzetben és állapotban amelyben találjuk magunkat, bármilyen problémával is állunk szemben.

Ez a kérelem nem nem fizikális helyzetünkről, a családról vagy valami más problémáról szól. Annak mindig a legmagasabb célről kell szólnia, mivel az kétségtelenül magában foglalja akkor az alsóbb és még alsóbb szintü aggodalmakat, félelmeket, betegségeket és balszerencséket.

Összességében, mint egy egész, ezeket “szenvedéseknek” nevezzük, és azok arra szolgálnak, hogy a személyt a megfelelő irányba tereljék. Ha meg lenne annak lehetősége, hogy valamilyen szenvedés (akár pénzzel, egészséggel, vagy családdal kapcsolatos aggodalom) el legyen véve a személytől, akkor a személy letérne az útról. Akkor a személy nem haladna a Teremtő irányításának megfelelően.

Ennél fogva tilos hogy mi közvetlenül beleavatkozzunk ebbe a folyamatba. Segítenünk kell az adott személynek problémáival való kűzdelmében, de neki magának tudnia kell, hogy az út ilyen formájú.

Minden a Teremtő által lett küldve, aki “Jó és Jót cselekszik”, és “Nincsen Más Rajta kívül”. A személynek el kell fogadnia az összes állapotot, és azokon megfelelő módon kell felül emelkednie: az összes lehetséges eszköz segítségével a korporeális és spirituális szinteken keresztül, és mindig a csoport segítségével.

Azonban írva van, hogy tilos azt kérni, hogy az “én gonoszom” elpusztuljon. Nekünk csak azt kell kérnünk, hogy azok visszatérjenek a Teremtőhöz. Más szóval nekünk minden egyes állapotot korrigálnunk kell felhasználva a látszólag negatív akadályokat a legmegfelelőbb módon, mivel azok a leghasznosabbak a mi spirituális előrehaladásunk szempontjából

http://laitman.hu/?p=4765

Küldte:  Dr Zádoriné Soós Katalin