Napi szándék 2015-01-14

Az emberek a múltban élnek

Az (RT) újságból: A látomás tudósainak egy csoportja a kaliforniai Berkeley és Massachussets technológiai egyetemeken az emberi agy következő titkát fedezte fel: azért, hogy megóvjon bennünket a ránk zúduló képtömeg okozta elmezavartól, a színek és formák virtuális és valós világától az agy megszűri az információkat olymódon, hogy nem veszi észre a kis változásokat amelyek 15 másodpercnél rövidebb ideig tartanak.

„Valójában ez azt jelenti, hogy amit mi látunk, az a multbéli és jelen képek keveréke. A Nature Neuroscience folyóiratban megjelent kutatás szerint a stabilitás a pontosság rovására érhető el.

„Amit a jelen pillanatban látunk tehát nem egy friss pillanatkép a világról, hanem az átlaga annak, amit az elmúlt 15 másodpercben láttál – mondta a tanulmány szerzője Jason Fischer, Ph.D az MIT neurológusa.

Az én válaszom: Mi nem a világot látjuk, hanem a mi belső állapotunkat amely az elménk képernyőjére vetül és ez kelti a feltételezett külső események illúzióját bennünk, mintha valami történne, kívülről, előttünk.

Napi szándékot küldte: Buru Róbert