Felkészülés a Reggeli leckére 2013-03-16

Elalvás előtti felkészülés

 

Zohár Könyve, “Aharei Mot”

 

Amikor a reggel felkel, ez a jó szándék ideje, amikor a királynő beszélt a királlyal, ZA. A király kifeszíti magától az áldások fonalát, Hassadim, és átnyúl a királynőn és azok, akik kötődnek hozzá és azok, akik foglalkoznak a Tórával éjszaka, amikor az feloszlik.

154) Boldog, aki jön a királynéval, mikor ő jön, hogy üdvözölje a királyt, ZA, hogy beszéljen vele, és a király vele van, amikor ő odaküldi a jobb kezét, a Hassadim fénye, hogy üdvözölje a királynőt. Meg van írva: “Ha a hajnal szárnyaira kelnék, és a tenger túlsó végén laknék.” A tenger túlsó vége a Malchut reggel, amikor üdvözli a ZA-t. Ez azért van, mert ha a fél éjszakán túl van, ez az ő kezdete, mert akkor elkezd világítani. Ez egy Din, amíg éjszaka van, a Hassadim hiánya miatt felöltözik Hochma-val. És most, hogy a reggel megérkezett ez az ő vége, mert az ő Dinim-jei elindulnak, és ő belép a király szárnyai alá, ZA, beleöltözve az ő Hassadim-jába, ő és mind az igazak, akik csatlakoznak hozzá, ahogy meg van írva: “ és a tenger túlsó végén laknék.

155) Mindazok, akik foglalkoznak a Tórával, amikor a fél éjszaka eltelik egyesülnek a Shechina-val. Amikor eljön a reggel és a királynő, a Shechina, kapcsolódik a királlyal, ZA, ők a királlyal, és a király széttárja a szárnyait mindannyiuk felett, ahogy meg van írva: “Nappal az Úr kegyelemmel [Heszed] irányít, és éjszaka, az Ő éneke velem van. “