Felkészülés a Reggeli leckére 2015-03-22

Elalvás előtti felkészülés

Zohár Könyve, “MiKetz” [A Végén]

 

3) Nézd, hogyan kellene az embereknek a Teremtő munkájára tekinteniük és beleásniuk magukat a Tórába éjjel-nappal, azért hogy ismerjék, és megfigyeljék az Ő munkáját, a Tóra kinyilatkozik az ember előtt minden nap, és azt mondja: “Aki tapasztalatlan, térjen be ide! 

4) És ha valaki belemerül a Tórába és ragaszkodik hozzá, az ő jutalma az lesz, hogy megerősítést nyer az élet fájában, ZA. És ha valaki megerősítést nyer az élet fájában ebben a világban, az megerősítést nyer benne a másvilágon is. És amikor a lelkek elindulnak ezen a világon, a következő világban lévő szintek korrigálódnak értük.

5) Az élet fája számos szintre oszlik, és ezek mind egy. Ez azért van így, mert vannak fokozatok élet fájában, az egyik a másik tetején – ágak, levelek, héjak, törzs, gyökerek, és ez mind a fa. Hasonlóképpen, aki kutat a Tórában, az korrigálódik, és megerősítést nyer az életfában, a fa törzse.

6)És Izrael fiai megerősítés nyernek az élet fájától; mindannyian szó szerint ragaszkodnak a fához, de egyesek a törzséhez, egyesek az ágakhoz, és egyesek a levelekhez, és néhány a gyökerekhez. Kiderül, hogy mindannyian ragaszkodnak az élet fájához, és mindazok, akik elmerülnek a Tórában, ragaszkodnak a fa törzséhez. Emiatt, aki elmerül a Tórában az ragaszkodik a teljes fához, a törzs tartalmazza az egész fát.