Felkészülés a reggeli leckére 2015-04-17

Zohár Könyve, “Ki Tazria” (Amikor Egy Nő Átad)

Boldog Izrael, akik a Teremtőhöz tapadnak, és akiket a Teremtő szeret, ahogy írva van: “Én szerettelek titeket, azt mondja az Úr.” És a szerelem miatt, Ő behozta őket a szent földre, hogy az Istenségét csepegtesse közéjük és, hogy velük lakozzon, így Izrael szentebb lesz, mint az összes nép a világon.

“Azok az asszonyok, akiket ügyességük arra képesített,” amikor a napi házimunkájukat végezték, azt kellene mondni: “Ez a templomért; ez a tabernákulumért; és ez a függönyért ” [héberül: Parochet-egy függöny, amely a szent ládát takarja]. És így tettek mind a kézművesek, így nem lenne szentség a kezükben, és így a munka meg lenne szentelve. És amikor feltette a helyére, az rózsa volt és a szentségben volt…

Amikor az ember elkezd felépíteni egy házat, akkor meg kell említeni a szájában, hogy ő azt az Isten munkájáért építi, mert meg van írva: “Jaj annak, aki házát igazság nélkül építi.” Akkor, segítséget kap felülről, hogy befejezze a házát, és a Teremtő elkészíti a szentségét fölötte, és békét hív fölé.