Felkészülés a 2015-08-24-i reggeli leckére

Elalvás előtti felkészülés


Zohár Könyve, VaYikra (Az Úr hívása)

368) Amikor leszáll az éj, a felső és alsó ajtók becsukódnak, és minden külső felébred és kóborolnak szerte az egész világon, megfordítják az emberek testeit és körbeveszik az ő településeiket és ágyaikat. Látják a Szent Király alakját, aki vigyáz rájuk, és félnek attól, hogy kárt tegyenek, mert az emberek megerősítik magukat az ágyukban a szent Név szavaival és így megtartják őket. És az emberek lelkét mind felemelkedik, ahogy kell. Boldogok az igazak, akiknek lelke emelkedik álmukban, és nem tartják őrizetben egy olyan helyen, ahol nincs rá szükségük.

369) És az éjszaka felénél, egy hírnök áll, és kinyilatkoztat, és az ajtók kinyílnak. Abban az időben, a szellem az északi oldalon felébred, azaz a Hochma világítása a bal vonalon, és üti Dávid hárfáját, azaz Malchut. Magától játszik, és általa dicséri a Királyt, ZA, és a Teremtő saját magát szórakoztatja az igazakkal a kertben.

370) Boldog az, aki felébred álmából akkor, és elmerül a Tórában. És az is, aki felemelkedik ekkor és fáradozik a Tórában, és őt úgy nevezzük, hogy “a Teremtő és Izrael gyülekezetének barátja.” Sőt, őket úgy nevezzük, hogy az “Ő testvérei és barátai”, ahogy meg van írva: “A testvéreim és barátaim érdekében azt fogom mondani: ‘Béke legyen veletek.’ ” Őket a felső angyalok és a felső táborok barátjának tartják, ahogy meg van írva:” A barátok hallgatják a hangod. “