Felkészülés a 2015-08-27-i reggeli leckére

Elalvás előtti felkészülés


Zohár Könyve, VaYikra (Szólított az Úr)

286) “Mondd, te, kit a lelkem szeret.” “Mivelhogy nem tudod, oh asszonyok között legszebb! jõjj ki a nyájnak nyomdokain, és õrizd a te kecskéidet a pásztoroknak sátorai körül.”

287) Izrael gyülekezete, Malhut, mondta ezeket a verseket a szent Királynak, ZA. “Mondd, te, kit a lelkem szeret.” “Kit lelkem szeret” nem azt jelenti, hogy a lelkem szereti, hanem azt az embert, aki szereti a lelkem, ahogy írva van: “Láttad azt, akit az én lelkem szeret?” És a szent Királynak az lett mondta: “Te, kit az én lelkem szeret … Hol legelteted a nyájadat?”

288) Mindaddig, amíg Izrael gyülekezete a Teremtővel van, a Teremtő a teljességben van, és szívesen legelteti Magát és másokat. Magát, ez azt jelenti, hogy Ő táplálja magát a felső Ima tejének szopásával. Megkapja a Bina bőségét és ebből szopik, megitatja a többieket, és táplálja őket.

Amikor Izrael gyülekezete a Teremtővel van, a Teremtő teljességben és örömben van, és áldások vannak Benne, ami kiáradnak belőle másoknak, az összes világnak. És bármikor, amikor Izrael gyülekezete nincs a Teremtővel, Ő mentes az áldásoktól és mindenki más is.