Felkészülés a 2015-09-02-i reggeli leckére

Elalvás előtti felkészülés

Meg van írva a szent Zohárban “Bárki, aki megcselekszi a Tóra parancsolatait és az ő útjain jár, az olyan, mintha ő ezt felül tette volna. A Teremtő azt mondta: Úgy, mintha ő engem alkotott volna meg ”. És az embernek meg kell értenie, hogy a bárki, aki a Teremtő útján jár, megalkotja a Teremtőt. Hogyan képes az ember egy ilyen dolgot gondolni? ”
Tudjuk, hogy “az egész föld tele van az Ő dicsőségével”, és minden embernek hinnie kell ebben. Ugyanakkor a Teremtő megalkotta az elrejtést annak érdekében, hogy az ember ne láthassa Őt, hogy helyet csináljon a választásnak, és helyet a hit számára – azért, hogy higgyük, hogy “A Teremtő betölti az egész földet, és körülveszi az egész földet és köröz körülötte”. Miután az ember elmerül a Tórában és Mitzvot-ban, és megtartja a a választás parancsolatát, a Teremtő felfedi magát neki, és látja, hogy a Teremtő uralja a világot.

Ebből következik, hogy az ember teszi Őt királynak, hogy uralkodjon vele, ami azt jelenti, hogy az ember úgy érzi a Teremtőt, hogy ő az uralkodó az egész világ felett, és ezt nevezzük úgy, hogy az ember teszi a Teremtőt királlyá maga fölött. Amíg elérjük ezt az érzést, a Teremtő királysága el van rejtve. Erről ezt mondjuk: “Azon a napon a Teremtő lesz az Egy, és a neve is Egy lesz”, ami azt jelenti, hogy az Ő országának dicsőségét kinyilvánítják nekünk. Ez a teljes korrekció, amit meg kellene tennünk ebben a világban, és ezzel kiterjesztünk minden jót a világban, ahol minden fenti adakozás folytatódik a Tórában és Mitzvot-ban végzett munka által, azzal a szándékkal, hogy az Ő Királyságát magunk fölé emeljük.
Rabash írásaiból, 2. kötet, 76. levél