Felkészülés a 2015-09-10-i reggeli leckére

Elalvás előtti felkészülés


Rabash—Szociális írások / Csinálj Magadnak egy Ravot, és Vásárolj Magadnak egy Barátot 1

Azt mondták a könyvekben, hogy bármilyen spirituális cselekvés előtt az embernek imádkozni kell, hogy “felemelje az Istenséget a porból.” Ez azt jelenti, hogy imádkozzunk, hogy mi tekintettel legyünk a mennyek országának fontosságára, és hogy érdemes legyen fáradozni érte, és felemelni ezt annak fontosságára.

Most már megérthetjük, hogy mit mondunk, a Ros Hásáná [Új Év estéje] imádságban “Adj dicsőséget a Te népednek.” Ez elég zavarónak tűnik. Hogy lehet engedélyezve, hogy a tiszteletért imádkozzunk? A bölcsek azt mondták: “Légy nagyon, nagyon szerény,” igen, hogyan imádkozhatunk a Teremtőhöz, hogy adjon nekünk dicsőséget?

Ezt úgy kell értelmeznünk, hogy azért imádkozzunk, hogy a Teremtő megadja az Isten dicsőségét, a Te népednek, mert nem rendelkezünk az Isten dicsőségével, hanem “Isten városa leereszkedik a legaljára,” az úgynevezett “Istenség a porban.” Szintén nem rendelkezünk a valódi fontossággal abban a kérdésben, hogy “csinálj magadnak egy ravot.” Ezért a Ros Hásánákor, amikor magunkra vesszük a mennyek országát, kérjük a Teremtőt, hogy megadja az Isten dicsőségét a Te népednek, Izrael népének, hogy érezzék a Teremtő dicsőségét. És akkor képesek leszünk megtartani a Tórát és Mitzvotokat [parancsolatok] teljes mértékben.