Felkészülés a 2015-09-11-i reggeli leckére

Elalvás előtti felkészülés

267)Az utolsó száműzetésben, a Teremtő olyan volt, mint egy cédrus, amelynek virágzását és a növekedését meggátolták. Attól kezdve felemelkedik, amíg Ő megalapozza az állhatatosságát, amíg eljön az idő, amikor a megváltás megtörténik, az egy nap, és a Teremtő egy napja az ezer év. És a második nap elején, amíg ez nem vet árnyékot a nap fényében – délután, amikor a nap kezd lenyugodni a Teremtő napján – ötszáz évvel később. Így a megváltás ezerötszáz év után fog eljönni.

És a cédrus csak akkor emelkedik fel, ha víz finomítja, ahogy meg van írva: s mint a cédrusok végig a parton.” Hasonlóképpen a cédrus növekedni fog Libanonban, hiszen onnan – Libanonból, ami a Hochma – egy szökőkút, egy folyó árad ki, ami azt jelenti, hogy Bina, hogy öntözze a cédrust. És ez a cédrus a Teremtő, aki ZA, aki megkapja a locsolást, ahogy meg van írva: “Kiváló, mint a cédrusok.”
268) Az Isten házában ültetni a Messiás király idejéért. Az udvarokban, a mi Istenünk okozza majd az ő virágzását, a halottak újjáéledését. “Még gyümölcsöt teremnek idős korban,” azon a napon, amikor a világ romba dőlt, a hetedik évezredben. “Azok tele lesznek nedvvel és frissességgel,” miután a világot újjáépítették, az új égben és az új földben. Aztán: “Az Úr pedig örvendezik műveiben”, és mindazok Hogy hirdessék, hogy igazságos az Úr, az én Kősziklám, és hogy nincsen hamisság benne!