Felkészülés a 2017-10-02-i reggeli leckére

A teljes szeretet a szeretet mindkét oldalon, akár Din, akár Hesed és a sikeres módon. Ő szeretni fogja a Teremtőt, még akkor is, ha elveszi Tőle az Ő lelkét. Ez a szeretet teljes, mert mindkét oldalon, a Hesedben és Din-ben van. Ezért keletkezett a teremtés cselekedetének fénye, és aztán elrejtették. Amikor elrejtették, kijött a durva Din, és a két fél, Hesed és Din, egymásba lettek foglaltatva, és teljesek lettek.
Ez a megfelelő szeretet, hiszen a teremtés hat napja alkalmából létrehozott fényt, a versben: “Legyen ott fény”, újra elrejtették, ahogyan a Zohár írta: “Legyen fény e világ számára, és legyen fény a következő világ számára.” Ennek a világnak a fénye el van rejtve, és csak a következő világ igazai számára jelenik meg.
Miért volt elrejtve? Ez azért van, mert a fény elrejtésével a durva Din kijött ebbe a világba, amellyel a két fél, Din és Rachamim integrálódott, teljes lett. Ez helyett adott a két vég belefoglaltatására egyként. Ez azért van így, mert most már lehetővé vált, hogy felfedjék az Ő szeretetének teljességét, még akkor is, ha elveszi az Ő lelkét tőle. Így helyett adott a szeretetnek, hogy oly módon egészüljön ki, hogy az nem volt elrejtve, és a durva Din nem tárult fel, ez a nagy szeretet mentes lett volna az igazlelkűektől, és soha nem lehetett volna felfedni.
Hakdamat Sefer HaZohar, A Második Parancsolat, #201