A Heti Szociális Tanács üzenete a Világcsoport számára 2013. április 30.

Rav:  tanács a Kongresszusról és a kérdések Ravhoz a 10-es csoportokban való munkával kapcsolatosan

Kedves Világcsoport!

Rav kérése alapján, amely a ma reggeli leckén hangzott el, mindenkit felkérünk, hogy küldjön a 10-es csoportokban való 10-es csoportokban való munkával kapcsolatos kérdéseket.

* A kérdéseket  ebben a formában kell kitölteni

* Az összegyűjtött kérdések itt láthatóak.

Tanuló: Az összes kérdések között, melyek a téma körül forognak, vannak aktív és nem aktív kérdések.

Rav: Gyűjtsétek össze az össze kérdést, és továbbítsátok nekem… és majd meglátjuk, mit kezdünk ezekkel. Látni szeretném mindenek előtt őket. Talán ez lehet a témája a workshopnak.

Rav tanácsa a kongresszusról

Rav (Április26): Mindenek előtt: Felkeltek reggel, és imádkozhattok, hogy ‘Halld meg Ó Izrael, hogy bár nagyon akarom, hogy szeressem felebarátomat, mint önmagam, ez csak a második kérés lehet a napom első és utolsó pillanatában.Imádkozni azt jelenti, hogy hogy valóban a barátaimnak kérek. Lényegtelen, hogy érzem őket vagy sem, törődök velük vagy sem, vagy még csak észre sem veszem esetleg őket. Én ezen a módon szólítom meg a Teremtőt, többször is naponta, nem több, mint 2 percre, vagy akár csak ha egy percre is. Ez öt percet jelent naponta. Ennyi. Próbálja meg ezt mindenki, minden egyes napon, és látni fogjátok, mennyire előnyös lesz ez a számotokra.

“A cselekedeteket követi a szív.” Ez az, ahogy a mi állati anyagunk működik. Megszerez egy szokást a munkából, amely a második természetévé válik. Hirtelen azt érzem, hogy a barátaim számára való kérés által, amiben azt kérem, hogy ez jó legyen a számukra, sikeresek legyenek az össze kapcsolódásban, még ha csak öt percre is naponta, felismerem, hogy valami hiányzik mindehhez. Az állatunk kezdené mindezt kihasználni. Miért ne? Ez neki hasznot hoz.  Ne aggódjatok amiatt, hogy talán más emberekhez hasonlóan hajtotok végre valamit, azaz imádkoztok valamiért, hogy valami megtörténjen. Mivel mi ezt a saját akaratunk ellenében tesszük, ez elnyelődik a természetünkben, és ezáltal elérjük az új születéshez szükséges fogantatás szintjét. 

K N