A törött edényt el, kell hozni a korrekcióhoz

A felső fény reformál, leellenőriz, de nekünk ezt is kell várnunk tőle. Meg kell vizsgálnunk mi az, ami hiányzik egy bizonyos mértékben, aktuális szintünknek megfelelően. Egyébként nem lesz edényünk. Az edény a Hisszaron, hiányosság, sóvárgás. Amennyiben nem ellenőrzöm le mi az ami hiányzik jelenlegi állapotomban, azon aspirációmon belül, hogy olyanná akarok válni mint a Teremtő, akkor hol van az edényem, hol van a szenvedésem aminek itt kellene lennie? Én olyanná akarok válni mint Ő, de én valamiben ellentétes vagyok Ő vele, aztán valami másban is, még másban is, én gyűlölöm Őt, én elhanyagolom Őt, mivel képtelen vagyok minderre. Amikor a személy felfogja, meglátja mindezt, akkor fokozatosan megkapja korrekcióját. Azonban a fény az, ami reformál, nem? Igen, de csak részben.

Én csak egy dolgot látok, azt hogy nem használjátok fel a csoportot. Nem látom a spirituális gyűlöletet, irigységet, büszkeséget, tiszteletet itt. Esetleg valaki irigyel valaki mást. Például Janiv Si jól ismeri a forrásokat, Gilad a gyerekekkel dolgozik, Mark valami mást csinál, és így tovább. Néha irigyelünk bizonyos pozíciókat.

De nem érezzük a különleges taszítást abból hogy megpróbálunk összeolvadni, és ez a legszükségesebb dolog. Az szükségeltetik hogy megszerezzük ezt a Hisszaront, a szükséget, azt az érzést hogy nem vagyunk egyesülve, hogy, mi nem akarunk egységre lépni. És még csak nem is gyűlöljük egymást. Kezdjünk el egységre lépni, hogy legalább azt érezzük, hogy ellenállunk annak. Egyenlőre semmit nem érzünk ennek ellenében, ezáltal nyilvánvalóan nincs mit elhoznunk korrigálni.

Nektek a törött edényt kellene elhoznotok korrekció érdekében, azaz azt a Kli-t, mely ellentétes a tökéletessel. Honnan kaphatsz olyan edényt mely ellentétes a tökéletessel? Megpróbáltatok egyesülni annak érdekében hogy felfedezzétek a törést? Nem. Ez az oka annak hogy még nem rendelkeztetek azzal. Mindenki csak egy kicsit fektet be önző vágyaiból és ezért nincs mit mondania.

Mi nem leszünk képesek felfedezni a törést anélkül hogy komoly munkát végeznénk, annak érdekében hogy vágyainkat, tetteinket egyesítsük mindenben, addig nem lesz semmink sem, amit korrigálhatnánk, nem leszünk képesek felfedezni a tökéletes edényt és a Fény egy részét azon belül.

Reggeli lecke, 2o12. december 12.