“Mit jelent az a munkában,hogy a Teremtő gyűlöli a testeket”

Reggeli lecke; felkészülés június 8.

Rabash Szociális Írások

Rabash cikk melyből az idézet való: “Mit jelent az a munkában, hogy a Teremtő gyűlöli a testeket” Shamati cikk

A személynek állandóan meg kell vizsgálni magát, a munkájának célját, azaz vajon a Teremtő képes-e elégedettséget kapni a személy minden egyes végrehajtott cselekedetéből, mivel ő formaazonosságot akar elérni a Teremtővel. Ez van úgy nevezve, “Összes cselekedeteid a Teremtő érdekében történnek majd”, azaz a személy azt akarja, hogy a Teremtő élvezze bármit is tegyen, ahogy az írva van, “Annak érdekében, hogy elégedettséget adakozzon a Teremtőjének”.

Emellett a személynek úgy kell viselkednie a megszerzés iránti vággyal, hogy azt mondja neki, “Én már úgy döntöttem, hogy nem akarok semmilyen élvezetet megkapni annak érdekében, mert te azt élvezni akarod. Mindez azért van mivel a te (a test) vágyaddal arra kényszerülök, hogy elváljak a Teremtőtől, mivel a forma különbözőség elválást és eltávolodást okoz a Teremtőtől”.

A személynek abban kell reménykednie, hogy mivel képtelen elszakítani magát a megszerzés iránti vágy uralkodása alól, ennél fogva folytonos emelkedésekben és zuhanásokban találja magát. Ennél fogva a Teremtőre vár, hogy meg legyen jutalmazva azzal, hogy a Teremtő megnyissa az ő szemeit, és hogy megkapja az erőt arra, hogy felülemelkedhessen, és, hogy képes legyen csak a Teremtő érdekében dolgozni. Ez úgy van, ahogy írva van, “Én csak egyetlen dolgot kértem az Úrtól, ez az, amit keresek”. Ez nem más, mint a Szent Shechina (Istenség). És a személy azt kéri (Zsoltárok 27:4), “hogy én az Úr házában lakozhassak életem minden egyes napján”.

ford: H Zs