“Mit keressünk a Barátok Találkozójában”.

Reggeli lecke felkészülés 2013. június 30.

Rabash Szociális Írások

Rabash cikk melyből az idézet való: “Mit keressünk a Barátok Találkozójában”.

A barátoknak elsősorban a Teremtő nagyságáról kell beszélniük egymással, mivel amekkora a mértékben, melyben a személy magára veszi a Teremtő nagyságát, abban a mértékben természetesen lenullázza magát a Teremtő előtt.

Ez ugyanúgy van, ahogy a természetben látjuk, ahogy a kisebb lenullázza magát a nagyobb előtt (…) Ennél fogva amint a barátok a Teremtő nagyságáról beszélnek, ez felébreszti a vágyat, és sóvárgást arra, hogy a személy lenullázhassa magát a Teremtő előtt, mivel vágyat és sóvárgást érez arra, hogy a Teremtővel összeolvadhasson. És emlékeznünk kell arra ugyancsak, hogy amekkora mértékben a barátok magasra értékelik a Teremtő nagyságát és fontosságát, még ezen túl is értelem fölé kell emelkednünk, azaz a Teremtő magasabban van bármely olyan nagyságnál, mint amit az ember képes magának elképzelni. Azt kell, mondjuk, hogy mi értelem felett hiszünk abban, hogy Ő a világot jó szándékú Felső Irányítással vezeti. Amennyiben a személy hisz abban, hogy a Teremtő neki csak jót akar, az a személyt a Teremtő szeretetére készteti, mindaddig, amíg meg nincs jutalmazva azzal, hogy “És neked szeretned kell az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, és teljes lelkeddel”. És ez az, amit a személynek barátaitól kell megkapnia.

(…) A nagyság elérése teljességében a környezettől függ, és egy magányos személy egyedül abszolút semmit sem képes tenni ezzel kapcsolatban.

ford: H Zs