2013. júlus 03. – Napi Cikk

Reggeli lecke felkészülés 2013, július 4.Idézet a “Zohár La’am” (Zohár a népnek) könyvből, “Az Igaz Imája”, 45. pont, VaYishlach (És Jákob küldött) fejezet:

A többség imája felemelkedik a Teremtő elé, és a Teremtő megkoronázza magát azzal az imával, mivel azszámtalan módon emelkedik fel. Mindez azért van mert az egyik Hasszadimot kér, a másik Gevurot-ot, a harmadik pedig Rachamim-ot. És az több oldalból áll, jobb oldalból, bal oldalból és a középsőből. Mindez azért van mivel a Hasszadim a jobb oldalról terjed, a Gevurot a bal oldalról, és a Rachamim pedig középről. És mivel az számtalan oldalból, és módból áll, az koronává válik azon Igaz Feje felett Aki Mindörökké él, mely a Yeszod, mely átadja az összes üdvözüléseket a Nukva-nak, és onnan a Nukva-n keresztül a teljes publikumnak.

De az egyén imája nem áll több oldalból, az csak egyetlen módon emelkedik. A személy maga vagy Hasszadimot kér, vagy Gevurot-ot, vagy Rachamim-ot. Ennél fogva az egyén imája nincs új felállítva, hogy a többség imájához hasonlóan legyen elfogadva, mivel az nem tartalmazza magában mind a három oldalt mint a többség imája.

fordította: H Zs