Csak terjesztésen keresztül

Fejlődésünk mindig olyan lelkeken keresztül történik, melyeknek fell, kell minket ébresztenie, ezáltal azok alulról jönnek, kivéve a “motor begyújtása”, mely felülről érkezik. Meg kell, hogy értsük, hogy mi olyanok is vagyunk, mint Aba ve Ima (Apa és Anya) az alsó szempontjából. Mondjuk azt, hogy rendelkezem valamilyen megértéssel, teljesen mindegy mi is legyen az, valami kicsi, de ez már létezik. Akkor miért kellene nekem ennél bármivel is többet kapnom? Milyen alapon vágyhatnék ennél többre? Az akkor már nem spiritualitás lenne többé, hanem materiális vágy. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben én többet kapnék annál, mint amivel most rendelkezem, az már Klipa[1] lenne, és zuhanást okozna. De ez a zuhanás nem lenne célirányos, melyet emelkedés követ. Ennél fogva semmilyen hozzáadást, pluszt nem kaphatsz, ameddig nem egyesülsz az alsókkal, az egész világgal, a csoport központjával. Egyesülnöd kell mások Hisszaron-jával (hiányosságával), mivel mindezek a te saját AHP részed Hisszaron-jai. Ők úgy fordulnak hozzád, mint az alsók Galgalta ve Eynaim[2]-jához. Az a mérték melyben te képes vagy őket megtölteni, megmutatja majd mekkora mértékben kapcsolódnak ők hozzád. És amennyiben te mindenkivel összekapcsolódsz, Képes leszel mindannyiukat megtölteni. Amennyiben kapcsolatot létesítesz velük, képes leszel érezni Hisszaron-jaikat. Én ezt se nem tudom, se nem értem, azaz fogalmam sincs a dolgok miért ilyen módon működnek, és miért nem valami más módon, mindezek belső kétségek. De nekem választ kell, adnom ezekre a belső kérdésekre annak érdekében, hogy előre léphessek, az nem lehetséges, hogy én csak csendben ülök és haladok. A te előrehaladásod őket is magába foglalja majd. Mindezt nem tiszta sem számodra, sem az ő számukra, mindeddig ezt nem érezzük, de ez az, ahogy mindez folyamatosan működik. A törvény az törvény még ebben a világban is. Mi nem értjük, hogy ezek a kapcsolatok hogyan épülnek fel. Egyszerűen meg kell, értsük azt, hogy amennyiben nem vagyunk, a csoportban összekapcsolódva az azt jelenti, hogy mi nem vagyunk az alsók Galgalta ve Eynaim-jával összekapcsolódva, és nem fedjük fel a felső AHP[3]-ját. Ebben az esetben nem kell előre haladnod, és megmaradsz mindazzal, amivel most rendelkezel. És mindez így megy több ezer napon keresztül, és semmit sem tehetünk ezzel kapcsolatban. Mikor értjük meg mindezt végre? Ennél fogva én mondom nektek újra és újra, hogy én magam mindent a terjesztésnek köszönhetek.

Reggeli lecke, 2013. július 20.

ford: H Zs     szerk: Sz I 


[1] Klipa = kéreg, héj, : Báál HáSzulám irja, hogy miután a jó összekeveredett a gonosszal a bün után, a “Klipák” (Kérgek) hatalmas strukturája lett létrehozva, azzal az erővel, hogy hozzátapadjon a “Szentséghez”(Kdusá). Annak érdekében, hogy óvakodjuk ezektől, a Teremtés hét napjának a Fénye, fel lett osztva apró részekre, amely túl kicsi ahoz, hogy a Klipa (Kéreg) abból felszívjon, elvegyen (Sz I)

[2] Galgata ve Eynaim = koponya és szemek

[3] AHP = megszerző edény, a világ nemzetei  : Léteznek ugyancsak a megszerző edények, az AHP, azaz a “világ nemzetei”. Valójában, ők az igazán fontosak, és minden az ő érdekükben történik. Azonban ők maguk nem képesek a Fényt közvetlenül megkapni, hacsak Izrael edényei nem vezetik át a Fényt magukon számukra.

Ez a szerepek megosztása: a Galgalta ve Eznaim résznek kell a Fényt az AHP számára levonnia, és az AHP-nak át kell adnia vágyát a Galgalta ve Eznaim résznek, hogy az képes legyen a Fényt hordozni az AHP számára. Csak ez a kölcsönös közreműködés vezethet el minket a végső korrekcióhoz.  forrás: A spirituális munkamegosztás   Posted on 2011.07.08. at 02:56