2013. augusztus 26. – Napi Cikk

Reggeli lecke felkészülés 2o13. augusztus 26.

Báál HaSzulám, Shamati 19. “Mit jelent az a munkában, hogy a Teremtő gyűlöli a testeket?”

A személynek állandóan meg kell vizsgálnia magát, a munkájának a célját, azaz hogy vajon a Teremtő elégedettséget kap-e minden egyes cselekedetből melyet a személy végrehajt, mivel ő formaazonosságot akar a Teremtővel elérni. Ez van úgy nevezve, hogy “Minden egyes cselekedeted a Teremtő érdekében történik majd”, azaz a személy azt akarja, hogy a Teremtő élvezetet kapjon mindenből, bármit is cselekedjen, ahogy az írva van, “hogy elégedettséget okozzon Teremtőjének”.

Ugyanígy a személynek így kell viselkedni megszerzés iránti vágyával, és annak az kell mondania, “Én már eldöntöttem, hogy nem akarok semmilyen élvezetet kapni, csak azért mert te élvezetet akarsz szerezni. Mindez azért van, mivel a te vágyaddal arra vagyok kényszerítve, hogy elváljak a Teremtőtől, mivel a formakülönbözőség elválást és eltávolodást okoz a Teremtőtől”.

A személynek abban kell reménykednie, hogy mivel ő képtelen megszabadulni a megszerzés iránti vágy uralmától, ennél fogva folyamatosan emelkedéseken és zuhanásokon megy keresztül. Ennél fogva ő a Teremtőre vár, hogy meg legyen jutalmazva azzal, hogy a Teremtő megnyitja az ő szemeit, és hogy rendelkezzen az erővel, hogy felülemelkedhessen, és képes legyen kizárólag a Teremtő érdekében dolgozni. Ahogy az írva van, “Egyetlen dolgot kértem az Úrtól, ez az amit én keresek”. “Ez” az, amit keresek, azaz a Szent Istenséget. És a személy ez által, azt kéri (Zsoltár 27:4), “hogy én az Úr házában lakozhassak életem minden egyes napján”.

ford: H Zs