A Hasszadim felfedése

Mit jelent az hogy “átvezető csőnek lenni”?

Az átvezető cső az szeretet. Ez azt jelenti, hogy semmivel nem rendelkezem, de mégis át akarom adni a teljes világot annak akit szeretek. Ezt jelenti az hogy “átvezető csőnek lenni”. És akkor másrészről én egyesülök vele szeretetem erején keresztül, míg másrészről egyesülök a Teremtővel. De a Teremtő felé egy másfajta szeretet erejével rendelkezem.

Én azt kívánom hogy a Teremtő ugyanazon a helyen jelenjen meg ahol én kívánom, hogy megjelenjen, mely úgy van nevezve, hogy “Ő letelepüljön a Shechina-n (Istenségen) belül”, és ez a cselekedet boldogságot okoz Ő neki. Ennél fogva én gondoskodom a Teremtőről, azért dolgozva, hogy Ő felfedhesse magát a teremtményeken belül, és hogy mind Őt és a teremtményeket boldoggá tegye.

Magamról szólva én csak az átvezető cső szerepét akarom eljátszani, én egyszerűen élvezem azt a tényt, hogy mindez megtörténik. Ez van “tökéletes hit”-nek nevezve. Amikor rendelkezel a kegyelem, a Hasszadim tulajdonságának felfedésével, és rendelkezel a bölcsességgel, Hochma-val a Hasszadim-on belül, akkor mindez az adakozás érdekében történik.

Az október 25-i Shabbat lapról: Beszélgetés 2o13 október 19.

f: Dr H Zs