A kölcsönös garancia ereje

Mindenkinek össze kell kapcsolódnia a kölcsönös garancia kötelékei által. A kölcsönös garancia azt fejezi ki, hogy én gondoskodom mindenkiről akiknek mindenük meg van. Ez az ahogy mindenkinek gondoskodnia kell másokról amennyire csak lehetséges. Azaz meg kell tegyél mindent amire csak képes vagy. Te a Tórát csakis ilyen feltételekkel kaphatod meg.

Amennyiben ilyen feltételekkel cselekszel, a fény ragyog, és az megszervez mindent. Az megszervezi belső világodat, a barátaiddal való kapcsolatodat, és az egész csoport kapcsolatát a körülötte levő világgal. és akkor rendelkezel a Tórával, a Reformáló Fénnyel, de mindez csak azzal a feltétellel történik meg hogy te legalább részlegesen hajlasz a kölcsönös garanciára, azt magadra vállalva hogy mindenkiről gondoskodsz. és akkor a fény működik a csoportban, és a csoportnak meg lesz az ereje arra, hogy dolgozzon a külső publikummal. Egyébként jobba ha “csak ülsz és nem teszel semmit”.

Mivel lennél képes kimenni a “harcmezőre”? Mivel rendelkeznél? Egyébként csak megrontod a helyes rendet, és olyan cselekedeteket kezdenél csinálni melyek ellentétesek a fénnyel. Ahogy a fény állandóan automatikusan működik annak mértékében ahogy az edények meg vannak szervezve, hogy vajon azok a fénynek megfelelően vannak-e megszervezve. Ilyen esetben, amikor az edények nincsenek megfelelően megszervezve akkor a fény megmutatja hibáidat neked, azaz elkezded követni a szenvedés útját. Ez az út nagyon kellemetlen lehet, különösen egy nagyon közösség esetében. Ennél fogva meg kell, hogy értsük, hogy munkánknak nagyon precíznek és célirányosnak kell lennie.

Az október 04-i. Sabbath lapról; Reggeli lecke 2o13 augusztus 1.