A közösség szintje

Mint bármely más ima esetében nem lehetsz képes MAN-t emelni amennyiben nem vagy a csoportban. Az egyén imája nem működik. Ezt a tény sok helyen magyarázzák el nekünk, míg a közösség imája működik.

Ennek oka az, hogy a te egyéni imát egy kiáltás az egón belülről, míg a közösség imájában te mindenki nevében kiáltasz fel, és mindez már az adakozás érdekében történik. Te akkor valóban az adakozás érdekében emeled kérésedet a Teremtőhöz. Miért?

Ennek oka az hogy te a többiek érdekében korrigálsz. Azaz te valóban annak megfelelően működsz amit Ő adni akar. Amennyiben azt kiáltod, hogy “ments meg engem!”, a Teremtőhöz fordulva, valójában kihez kiabálsz? A Felé kiabálsz aki neked a rossz érzést okozta? És azt kéred Ő tőle, hogy ahelyett adjon neked jó érzést? Ezzel csak meggyengíted viszonyodat Ő vele, úgymond ellenkezel azzal a programmal amit Ő kiszabott számodra. Szóval akkor, hogyan működhetne kérelmed ebben az esetben? És valóban, nem is működik. Egyszerűen Ő téged onnantól nem vesz figyelembe, és Ő abba hagyja a veled való foglalkozást.

Azaz ezzel te le leszel eresztve az állati létezés szintjére. Csak abban az esetben ha a személy megérti azt, hogy összes balszerencse és probléma szükségesek számára annak érdekében, hogy felemelkedjen a “közös” szintre (azaz a személy elmenekül saját megszerzés iránti vágyától, mintha Egyiptomból menekülne el, hogy kikerüljön egóján kívülre, és csak mindenki más számára imádkozik, és ez válik a Teremtőhöz fordulás egyetlen módja számára), csak akkor kap segítséget Felülről.

Azaz te rosszul érzed magad, az összes “kutya” (ahogy azt Oren a lecke alatt mondta) támadásba lendült ellened, egy egész hadsereg támad téged, de te megérted, hogy mindez saját magad érdekében történik, mivel ez segít téged abban hogy egód fölé emelkedhessél. Mindez nem azért történik, hogy a felemelkedés által elmeneküljél tőlük, hanem mivel ezek az ellenfelek azok, akik felett te a Teremtőtől erőt kérsz ahhoz, hogy képessé váljál adakozni, annak érdekében, hogy az összes Ő általa eléd rakott akadályt a helyes módon tudjad kezelni.

Mindezt nem azért teszed, hogy könnyebben tudj kommunikálni velük, azért, hogy valamiféle megegyezésre juss velük, hogy valami fajta megnyugvást érjél el, hanem, hogy képes legyél a megfelelő módon hozzájuk viszonyulni, megértve azt, hogy azok mind a Teremtőtől származnak annak érdekében, hogy azok fölé emelkedjél a Teremtő irányába. Ez a munkánk!

Október 25-i, Shabbat lapról: Reggeli lecke, 2o13. október 24.

f: Dr H Zs