Az Igazság Tudományának Hirdetése

Nincs más módunk arra, hogy bebizonyítsuk igazunk van, hogy a mi utunk, módszerünk helyes, mint saját példánkon keresztül. Báál HaSzulám írja hogy nekünk példát kell mutatnunk. A példánkon alapulva az emberek meglátják majd, hogy mindez valóban így van, hogy a dolgok ily módon történnek. Ők nem értik majd meg mindezt, de látják majd, hogy ez megtörténik.

Amennyiben képesek leszünk ily módon példát mutatni, akkor lesz mit hirdetnünk, mit bebizonyítanunk, hogy mivel menjünk ki az emberiség felé, mivel ezeket a dolgokat lehetetlen lesz letagadni, elutasítani. Meg kell, hogy mutassuk annak példáját, hogy mindez nem csak velünk történik meg, mondjuk úgy, hogy különleges emberekkel, hanem mindez megtörténhet az általános publikummal is, az emberekkel körülöttünk.

Mindez több ezer embert foglal magába, akik ily módon egységre léptek, akik gondoskodnak mindenkiről, akik gondoskodnak a közöttük levő közös egységről, és érzik, hogy az adakozás erejének megjelenése az mely egyesíti az erőket, azokat az erőket mely felmelegíti a szeretetet közöttük, ez lesz a jutalmuk.

És akkor már akarnak majd ezért dolgozni, hogy elhagyják egójukat, és, hogy egyenlő szinten egyesüljenek egymás között. Ennél fogva meg kell értsük azt, hogy minden cselekedetünk, mindenhol egyszerű kell, hogy legyen, az egyszerű emberek érdekében, nekünk egyesítenünk kell őket, és gondoskodnunk kell róluk ameddig olyan példával rendelkezünk mely teljesen nyilvánvaló mindenki számára. Ez lehetővé teszi majd számunkra azt, hogy hirdessük ezt a példát, és bevezessük módszerünket  ilyen módon az emberek számára.  Ők nem lesznek képesek a módszert teljes mélységében megérteni. És csak azok, akik folyamatosan egyre inkább egységre lépnek érzik majd azt, hogy a jó erő ezen ereje honnan származik, és ez majd ily módon terjed szét az egész emberiségen keresztül.

 Az október 25-i, Shabbat lapról: Beszélgetés 2o13. október 19.

f: Dr H Zs