Felfedés a Fényen keresztül

Itt azt állítja, hogy egymás kezeseivé kell válnunk.

  • De akkor mond meg nekem, mennyi pénz van a bankszámládon annak érdekében, hogy kezeseddé válhassak? Te tudod, hogy nekem milyen problémáim, mennyi ki nem fizetett kölcsönöm van? Esetleg történik velem valami holnap, és neked mindazért kezességet kell vállalnod? Hány dollár milliót lennél képes fedezni? Hogyan lehetnél te kezes?

Te csak abban az értelemben vagy kezes mivel te egy különleges attitűdöt építesz irányomban, amikor nekem semmi sem hiányzik. Amennyiben így teszel, az van úgy nevezve, hogy te felfeded magadat.

Te mindezt nem fizikailag teszed. Egyikünk sem képes semmit tenni fizikailag. Amennyiben én eléd állok, és azt mondom, ne aggódjál, rendelkezem egy amerikai bankkal, van egy hadseregem, és egy egész stadionnyi ügyvéd mögöttem, akkor számíthatnál rám? Azaz hogy köthetjük össze magunka egymással a kölcsönös garancián keresztül? Meg kell, hogy értsed, hogy semmi más nem létezik itt, mint az ösvény megnyitása a fény számára. Ily módon semlegesítjük az egót. Mivel tesszük mindezt? Amennyiben így állok a másikhoz, mindaz azt jelenti, hogy én semlegesítem az ő egóját?

Biztos lehet ő abban, hogy én ezt teszem? Nem. Ez még csak nem is arról szól, hogy vajon ő biztos-e ebben vagy sem, mindez a fényről szól, amely majd belép, és megváltoztatja az ő élettel kapcsolatos attitűdjét. Ő egy új emberré válik. nem szabad azt mutatnod neki, hogy te tudsz valamit, hogy te képes vagy valamit is tenni, és hogy meg van az esélyed arra, hogy megadd neki mindaz, ami hiányzik neki. nem szabad így tenned. Egyszerűen csak nyisd meg a fény számára az ösvényt, és akkor ő többé nem aggódik majd.

 

Az október 04-i. Sabbath lapról; Reggeli lecke, 2o13. október 1.