Felkészülés a gyerek születésére

És annak a ténynek ellenére,  hogy nekünk felül kell emelkednünk, védenünk kell magunkat, és helyesen kell megszerveznünk magunkat minden rágalmazó és másfajta probléma ellenében, és, hogy meg kell adnunk a külső publikumnak mindazt ami, megígértünk nekik, és, hogy félnünk kell attól, hogy esetleg nem leszünk képesek minderre, mindennek ellenére hálásnak kell lennünk a Teremtő felé, mivel mindezek a kellemetlenségek abszolút szükségesek az egónk, a megszerzés iránti vágyunk számára, hogy mindent a megfelelő módon építsünk fel.

Meg kell szerezzük annak lehetőségét, hogy leválasszuk magunkat az egóról, hogy a fölé emelkedhessünk. Nekünk még mindig biztosítanunk kell, meg kell vásárolnunk a vágyat a szintek közötti “résben”.  A jelenlegi szint és a következő spirituális szint között a következő formula szerint kell, dolgoznunk: az én megszerzés iránti vágyam, a külső publikum megszerzés iránti vágya, és a gyűlölőink megszerzés iránti vágya összeadódik. Nekem egyesítenem kell, mindezt egyetlen formulává, egy olyan összeggé, amit majd követelésem, MAN-om ellenében megkapok mindezek vágyak ellenében.  A MAN a vágy. Ők adják nekem a vágyat, a MAN-t, azt az erőt mely elégséges ahhoz, hogy válaszreakciót, MAD-ot kapjon felülről. Ez a MAN és MAD adja meg a közvetlen és visszavert Fényt számomra, hogy én a magasabb szintre legyek képes emelkedni. És mindez mindenkinek az egymással való egységét jelenti. Mi mindannyian együttesen emelkedünk. Mindez azt jelenti hogy Mózes elhagyja Egyiptomot, és egy időre elmenekül onnan, majd utána visszatér. Mindez azt jelenti hogy csakis együtt, közösen vagyunk képesek kimenekülni onnan.

Nem szabad ezt elfelednünk! Azaz mi belekezdünk abba, hogy megteremtjük, összegyűjtjük azt az erős megszerzés iránti vágyat mely elég ahhoz, hogy ugorjunk egyet és kimeneküljünk Egyiptomból az új spirituális szint felé. És az összes félelem, remegés, végrehajtás, csalódás szükséges ahhoz, hogy egyrészt egyesítsen minket, másrészt, hogy  menekülésre késztessen minket a megfelelő pillanatban. Ez az oka a Fáraó teljes seregének, az összes negatív erőnek és az éjszakának, amikor mi elmenekülünk a sötétség, a kilátástalanság és a nehézségek ellenére. Mindez az egyik legkomplikáltabb korrekt erőforrássá áll össze, olyan feltételeket létrehozva melyek alkalmassá tesznek minket a “szülésre”, a gyermek születésére.

Reggeli lecke 2o13.  szeptember 3o.

ford: H Zs

 

MAN = Ima

MAD = Válasz az imára