Magunkat a külső Hisszaron-nal (hiánnyal) becélozva

Amennyiben nem mentek ki a külső publikum felé, hogy az ő Hisszaron-jukra hangoljátok magatokat, nem lesztek képesek semmilyen kérést, követelést létre hozni. Mit is kérnél akkor? Barátaid és jó magad is a Hafetz Heszed (csak kegyelemre vágyva) állapotában vagytok, azaz semmire sincs szükségetek magatok számára, az egyetlen dolog amit akartok az az egység és hogy felfedjétek a Teremtőt. Nem lesztek képesek megszabadulni attól amire a külső publikumnak van szüksége. Csakis abban az esetben ha kimentek, hogy a külső publikumnak terjesszetek, és a külső publikum befolyásol titeket, összeolvad veletek, akkor akartok majd elmenekülni tőlük, mint amikor el akartok szaladni a gyerekektől amikor állandóan nyomást tesznek rátok.

Ti majd szeretnétek kicsit megpihenni. Amikor azt követelik tőletek, hogy betartsátok ígéreteiteket, akkor sajnálkoztok majd mások szükségén, mivel akkor ezek a szükségek már nem lesznek idegenek számotokra és be kell, majd teljesítsétek azokat. És akkor te, a csoporttal együtt, és mindenki aki hasonlóan dolgozik, eljut majd az ima állapotába, mely látszólag nem rólad szól majd. És akkor majd megjelenik a félelem és elkötelezettség részetekről. De a fő ima arról szól majd, hogy megkapjátok arra az erőt, hogy képesek legyetek azokat a hiányokat beteljesíteni. Vagy egyszerűen az ő hiányukkal kapcsolatban kértek majd. Ennek oka az, hogy mi már adapterré, átvezetővé váltunk, hogy megkapjuk a felső fényt a publikum számára, hiányuk által.

A Teremtő rendez el mindent. Nektek semmit sem kell, számukra elrendeznetek. Mit is lennétek képesek adni? Képesek lehettek férjet adni egyedül álló anyáknak, vagy ételt, nyugalmat adni gyermekeiknek? Képesek lehettek több ezer sékelt hozzátenni fizetésükhöz, megépíteni mindent amit ők fel akarnak építeni? Nem ti erre nem lehettek képesek. A fény fogja mindezt megtenni.

Reggeli lecke, 2013 október 11.

Az október 18-i, Shabbat lapról

ford: Dr Herman Zsolt

Sz I