Mindenki mindenki felé

A kölcsönös garancia egy eszköz, ez a közöttünk lévő kapcsolat, a közöttünk levő összeolvadás. A kölcsönös garancia azt jelenti, hogy én kezességet vállalok érted, hogy én megtöltöm a te edényeidet. Én bizonyos mértékben lenullázom az egódat ezáltal. Ily módon érzi a kisbaba, hogy édesanyja gondoskodik róla, ahogy egy állat is megteszi azt. És nézd, hogy ettől mekkora mértékben fejlődik a kisbaba  és boldog. Hasonlíts egy ilyen kisbabát egy olyan kicsihez aki árvaházban nő fel, egyszerűen kap egy cumisüveget, de nem létezik kölcsönös garancia azzal kapcsolatban hogy vajon ő elfogadja-e a cumisüveget vagy sem. Nézd hogy az előbb említett kisbaba mennyire bizonyos abban hogy mindene meg van, míg a második állandóan aggódik, hogy hogy fejlődik az egyik a másikhoz hasonlítva.

Azáltal hogy gondoskodunk arról hogy semlegesítsük barátunk egóját, ő többé nem képes magára gondolni, magáról gondoskodni. A csoport bizonyos mértékben fölé hajol, és mindent amit csak akar megtölt számára. És mivel tölti meg mindazt? Mi semmit sem töltünk meg fizikailag, hanem mi mi magunkra vonzzuk a fényt gondoskodásunkkal, és az képes a személyt leválasztani egójáról.

A személy képtelen minderre egyedül. Én egyszerűen megnyitom ezeket a csöveket minden irányba annak megfelelően ahogy a rendszer működik. Én képes vagyok téged befolyásolni mint a barát aki semlegesíti az egódat, de te minderre magad képtelen vagy. Ez egy egészséges test törvényszerűsége. Amikor a test gyógyul, az helyesen kezdi feléleszteni saját magát, az elkezd egyesülni. Sőt mi több azáltal hogy elkezdünk gondoskodni rólad elkötelezünk téged arra hogy te is elkezdj mindegyikőnkről gondoskodni.

Ezáltal mi beragyogunk téged a fénnyel, és de többé már nem magaddal foglalkozol, hanem mindenki másról gondoskodsz, és akkor mindez megtörténik. Legvégül a fény az ami mindezt megcselekszi, egyedül a helyes attitűdre van szükség. Képzeld el a fénysugarakat mely mindenki összeköt. Ily módon én semlegesítem mindenki egóját, és arra kötelezek mindenkit hogy egója fölé emelkedjen, és elkezdjen mindenkinek adakozni. Mi okozza azt hogy a személy mindenkivel eggyé váljon? Ő maga semmit sem tesz.

Nyilvánvaló hogy senki sem lesz képes mindezt egyedül megtenni, de amennyiben másokat ily módon kezel, akkor a fény jön és elvégzi a munkát. Nos akkor most mond meg nekem, tényleg nehéz természetünket megváltoztatni? Egy rész mindez lehetetlen, másrészt viszont nagyon egyszerű. Az lett mondva: “az egész bölcsesség és az egész Tóra nagyon egyszerű”.

 

Az október 04-i. Sabbath lapról;  Reggeli lecke, 2o13. október 01.