Vedd magadhoz

Az egyetlen dolog, amiről gondoskodnunk kell az a Reformáló Fény, az egyetlen dolog, cselekedet mellyel foglalkoznunk kell az hogyan vonzzuk magunkra a Reformáló Fényt. Rabash azt javasolja számunkra, hogy szervezzük meg a csoportot egy körré, és mindenkinek le kell nulláznia magát a többiek felé, hogy mindenki érezhesse azt a tényt, hogy a Teremtő a személy kezét a jó útra helyezte és azt mondta neki, “Vedd magadhoz”.

Mindenkinek a kölcsönös garancia felé kell aspirálnia, és cselekedeteket kell végrehajtania, melyekről az lett írva, hogy a parancsolatoknak nincs szüksége szándékra, mivel mi a saját magunk iránti megszerzés szándékával születtünk. Én képtelen vagyok bármit is megtenni anélkül, hogy azért valami jutalmat kapjak, anélkül, hogy elképzelnék valamilyen jó dolgot, amit megkapok a cselekedet eredményeképpen, anélkül, hogy bármi hasznot hajtanék magam számára.

Azonban arra képes vagyok hogy cselekedjek, én képes vagyok együtt ülni a többiekkel, bizonyos mértékben képes vagyok magamat lenullázni a többiek felé, képes vagyok beszélni. Bár képes vagyok beszédre; szavaimnak legalább bizonyos mértékig az adakozás elérésnek fontosságáról kell szólnia, bizonyos mértékben képes vagyok a barátok szeretetéről beszélni, mindenki szeretetéről. Mindenki érti azt, hogy egyenlőre csalok, játékot játszom magammal és másokkal szemben.

 Reggeli lecke 2o13 október 7.     Shabbat Lap 2o13. október 11.

ford: Dr H Zs