Shamati 41. Mi a nagyság és a kicsinység a hitben

Shamati 41. Mi a nagyság és a kicsinység a hitben

 

Hallottam Húsvét ünnepén 1945. március 29.-én

Írva van “És ők hittek az Úrban, és az Ő hű szolgájában, Mózesben.” Tudnunk kell, hogy a Pesach (Húsvét) Fényének meg van az ereje, a Hit Fényének átadásához. Mégis ne gondoljuk, hogy a Hit Fénye egy kis dolog, mert a nagysága és a kicsinysége csak a megszerzőjétől függ.

Amikor valaki nem az igazság útja által működik, azt gondolhatja, hogy túl soka hite van, és a rendelkezésre álló hitének mértékével arányosan szétoszthatja azt különböző emberek között, akik ez által teljesebbek és félelemmel telibbek lesznek.

Azonban az, akik a Teremtőt akarja szolgálni az igazságban, és ezért folyamatosan megvizsgálja önmagát, ha hajlandó odaadóan és „teljes szívvel” dolgozni, az látni fogja, hogy mindig hiánya van hitben, azaz mindig szüksége lesz extra mennyiségű hitre.

Csak, amikor valakinek van hite, érezheti azt, hogy mindig a Király előtt ült. Amikor valaki érzi a Király nagyságát, felfedezheti a szeretetet egy kellemes, és könnyed módon, vagy kemény ítéleteken keresztül. Ezért annak van szüksége a hit Fényére, aki látja az igazságot. Ha egy ilyen ember hallja, vagy látja a hit Fényének megszerzési módját, boldog lesz, mintha hatalmas szerencse érte volna.

Ezért, azokról az emberekről, akik az igazságot keresik a Pesach, ünnepén, amely képes a hit Fényének átadására, azt olvashatjuk a Parashában (Tóra részben), “és ők hittek az Úrban, és az Ő hű szolgájában, Mózesben,” mivel a Húsvét ideje az, ami a hitüket képes befolyásolni.