A láthatatlan világ

A modern művészetben létezik egy olyan technika, amelynél a képet nézegetve az ember első látásra csak különböző, értelműk szerint egymástól elkülönülő mintákat, vonalakat, vonalkákat lát. Azonban, ha sikerül fókuszálnunk a figyelmünket, és megfelelő szöget választunk ki a képen, akkor e mögött az absztraktnak mondható alkotás mögött megjelenik egy háromdimenziós, realitásával meghökkentő kép. Tisztán érted, hogy a kép első olvasata, rétege csak egy öltözet, amely lehullik azon nyomban, ahogy az ember képes ráállítani az érzékelő képességeit, ez esetben a látását a mélyebb tartalom meglátására.

Hasonló érzéseket tapasztal az az ember, mely átlépi az érzékelhető anyagi világunk és sokunk által nem érzékelhető szellemi világ határvonalát. A szellemi régiók magasságából megnyílik számára a világmindenség felépítésének teljessége és értelmének mélysége, lényege, beleértve az általunk ismert, sokat szenvedett világunkat is. Kiderül a számára, hogy a világunk, csak a felső rétege, első lépcsőfoka annak a lépcsőnek, amely elvezet bennünket az igazsághoz.

Aki megvalósítja ezt a nézőpont váltást, a mi világi látásunkból a mélyebb Felsőbb Világ látása felé, és felfogja a Felsőbb Világ mély értelmét, azt „kabbalistának” hívják, és a módszert, amely által elérte a Felsőbb Világot, nevezik „Kabbalának”.

Az elmúlt és jelen kor kabbalistái is, áthatólva az előttük feltáruló kép ösvényein, ugyan azon helyre lyukadtak ki, melyet „Ős Forrásnak” neveztek el. A Forrással való kommunikáció során kiderült a számukra, hogy Ő teremtette meg a világmindenséget és Ő irányítja a rejtett és felszíni, mindenki által érzékelhető világot is.

A kabbalisták egyúttal arra a felfedezésre jutottak, hogy a Forráshoz való közelségük jelenti a létük értelmét magát, mivel a Forráshoz kapcsolódva találják meg a teljességet, nyugalmat és időnélküliséget. A közelség mértékétől függően az ember lehetőséget kap sorsa irányítására, és a sorsa ismerté válik számára, az által, hogy tudatosan és önállóan elérjük Forrásunkat még az itteni életünkben.

Ez a cél előre meghatározott és elkerülhetetlen minden ember számára, akár e cél felé kíván haladni, akár nem, előbb utóbb eljut a Forrásig. Minden gond, katasztrófa és sikertelenség ezen Forrásból ered azért, hogy kényszerítsék az embert arra, hogy felsőbb irányításhoz forduljon segítségért, amely elvezet a Forrással való kapcsolathoz.

Ezért kíséreljük meg önszántunkból betekinteni a körülvevő világunk belső, rejtett képébe, hogy feltárjunk magunknak egy hitelesebb és mélyebb képet.

Vélemény, hozzászólás?

Magyar ajkú kabbala tanulók csoportja