Rav Michael Laitman

laitman

Alapítója a Bnei Baruch Kabbala Oktatási és Kutató Intézetnek. Amely elkötelezte magát a tanítás, és a Kabbala Bölcsessége megosztása mellett.
Ontológia professzor. Phd fokozatot szerzett filozófia és a Kabbala és MSc bio-kibernetikából. Atyja három és nagyapja három gyermeknek.

1946-ban született. A főiskola elvégzése után úgy döntött, hogy bio-kibernetikával foglalkozik. Dolgozott a Hematológiai Research Centerben Leningrádban. Még mint diákra nagy hatással volt rá a csodálatos szerves sejt életben tartása. Már diákként is átlátta, ahogyan a sejt harmonikusan kölcsönhatásban van a test többi részével. Gyakran tanulmányozta a sejtek funkcióját, ahogyan létezéssel egy ütemben működnek, tekintettel a test többi részére. De a kérdésre nem tudta megtalálni a választ, mi a sejt célja a teljes test közreműködésében?

Azt feltételezték, hogy a sejtek, részeként a szervezetnek, része egy nagyobb rendszernek, amely felé úgy működik, , mint rész az egészben. A kutatása a témában könyörtelen kísérletként mutatkozott, a tudományos “arénában” többször is tagadással, elutasítással találkozott. Az érintettek azt mondták: a tudomány nem foglalkozik ilyen kérdésekkel.

Ez 1970-ben Oroszországban történt. Amikor elhatározta, hogy elmenekül Oroszországból. Abban reménykedett, hogy talán Izraelben képes lenne folytatni kutatásait, melyet hódolattal kezdett el.
1974-ben, négy év hosszú, kemény, fáradságos út után érkezett meg Izraelbe.
Az Izraelben működő egyetemeknek, tudományos intézeteknek mutatta be ötleteit, ahol felkérték, hogy a témában, korlátozott mértékben, de folytassa kutatásait. Ez ébresztette rá, hogy találnia kell egy helyet, ahol a valóságot teljes rendszerében kutathatja.

Sok év után a keresése közben, végre megtalálta a tanár-kabbalista Rav Baruch Shalom Áslág-ot, (a Rabash), aki elsőszülött fia és utóda a nagy kabbalista Rav Yehuda Áslág néven Baál HaSzulámnak, (a létra tulajdonosa) az Ő írása a Sulam (létra) kommentárja a Zohár könyvének. A következő tizenkét évben, 1979-1991, egészen Rabash haláláig, Vele volt, hallgatta tanításait. Számára Ő volt “Az utolsó mohikán” az utolsó a hosszú dinasztiában a kabbalistáknak, aki a több ezer éves tudást ismerte, átadta. Az egész idő alatt vele volt, úgy szolgálta, mint személyi asszisztense, a titkára, és az elsődleges hallgatja. Rabash bátorítására, írt és közzétette az első 3 könyvét 1983-ban.

Tanárának halála után, az Ő utasításai alapján fejlesztette tudását, ez közvetlen folytatása volt, annak, amit Rabash tanított.

1991-ben alakult a  Bnei Baruch, egy csoport diákkal, akik  Kabbalát tanultak, Michael Laitman vezetésével. Megvalósították  Baál HaSzulám és Rabash örökségét, tovább folytatták, egyik  napról-a másikra.  A Bnei Baruch  kiterjedt nemzetközi szervezetté vált, több ezer diák tanul itt a világ minden táján. 

A Bnei Baruch hivatalos folyóirata a  Kabbalah Today .  Elérhető: http://www.kabtoday.com/ oldalon. 

A legnagyobb honlapján tájékoztat a Kabbalát tanulni vágyóknak a www.kabbalah.info-n , több mint 30 nyelven áll az érdeklődők rendelkezésére. Az oldal tartalma , ez a weboldal a legnagyobb Kabbala forrás: könyvek, cikkek, filmek, órák és előadások találhatóak a  Kabbaláról. Minden anyag rendelkezésre áll mindenkinek,  a nyilvánosság számára ingyenesen.

Az elmúlt években hozott létre egy filmgyártó céget Michael Laitman , azért, hogy  oktatási filmeket készítsen, órák és előadásokat sugároz naponta kábel-és műholdas TV-vel Izraelben és szerte a világon.

A központ Petah Tiqwa, Izraelben, amely szintén otthont ad a Bnei Baruch Kabbala Oktatási Központnak ( Beit Kabbala L’Am héberül), az előadótermével. A Bnei Baruch Kabbala Oktatási Központ ad otthont a különböző tanfolyamoknak a Kabbalát tanulni vágyóknak.

Ezért hozta létre a Bnei Baruch Kabbala Learning Center-t , amely számos nyilvános beszélgetések és előadásoknak ad otthont a Kabbalával kapcsolatban. Az Oktatóközpont fejleszt és futtat több tanulmányi programot, valamint a kongresszusok és szemináriumok megtartására alkalmas Izraelben és szerte a világon.

Egyik legsikeresebb programjai Learning Centerben az ingyenes online tanfolyamaknak ad otthont, a kabbala tanulóknak angol és orosz nyelven.

Itt érhető el:  ( www.kabacademy.com ). Továbbá, a B.B.szorosan együttműködik számos nemzetközi kutatóintézettel. Ennek részeként , már meghívást kapott a World Wisdom Council (WWC),- től,  élükön Prof. László Ervinnel, akit kétszeresen jelöltek  Nobel-díjra 2004-ben és 2005-ben.

Michael Laitman az elmúlt évben már részt vett több nemzetközi rendezvényen. Közöttük  is San Francisco, Tokió, Arosa (Svájc), Düsseldorf-ban (Németország) és Monterrey.ben (Mexikó). A cél az eseményeken,  az volt, hogy átadja a tudást  a Kabbala tudományával kapcsolatban, és meg ossza meg az emberiség egésze számára.

Eltökélt szándéka, hogy továbbra is tanárai nyomában, (Baál HaSzulám és Rabash), nyilvánosan és nyíltan átadja a bölcsességet, aki szeretné, az tudja hol tanulhatja. Ő nem vezet  semmi újat, csak egyszerűsíti és értelmezi tanárai írásait kortársainak.

Abban bízva, hogy a kabbala fokozatosan feltárul, mert  nagy szükség van a terjeszkedésre, mint, ahogyan  Baál HaSzulám erre utasította a könyveiben. Ez is Rabash utasítása volt Michael Laitman felé, Ő ígérte, a legjobb tudása szerint adja át a bölcsességet. Ez a folyamat rendkívül fontos,  a jövőben az Izrael és a világ egésze számára.

Ehhez először is, az autentikus Kabbalával kapcsolatban törölni kell az összes félreértést, amit már hozzá csatoltak az évek során. A  hiteles Kabbala nem kapcsolódik a gyógyítás, varázslás, kabala, szent víz, piros karkötő, vagy a meditációhoz. Ugyancsak független minden misztikától vagy a vallástól.

A Kabbala, ahogyan azt a legnagyobb kabbalisták, leírták egy módszer, hogy javítson az emberen és a világon. És ez felvonulóban van ma, mert a jelenben szüksége van az emberiségnek, erre az információra, bölcselet felfedésére úgy, mint a levegőre.

forrás angol nyelven : http://laitman.com

Sz I

Magyar ajkú kabbala tanulók csoportja